Foto: SD „Pančevo 1813”
Sport

Streljačka Družina „Pančevo 1813” uspešna na Prvenstvu Vojvodine

Izvor: 
013info Sre, 14/04/2021 - 09:02


Proteklog vikenda je u Pančevu, Streljačka družina „Pančevo 1813” bila domaćin Prvenstva Vojvodine za pionire po B programu i za juniore i seniore po C programu SSS. Tako je domaćin imao najbrojnije učešće sa 29 nastupa svojih i deset nastupa takmičara SU „Panuka” Pančevo.Nastupilo je 99 pionira i 114 takmičara juniorske i seniorske kategorije vazdušnom puškom iz 23 vojvođanska kluba, po posebnom rasporedu i merama propisane.zaštite.

Iva Rakonjac je bila najuspešniji takmičar Prvenstva sa osvojene dve zlatne medalje vazdušnom puškom. Prvog dana je osvojila prvo mesto u kategoriji pionirki sa 185 krugova, a drugog dana prvo mesto u kategoriji juniorki sa 373 kruga.

Teodora Kondić je osvojila četvrto mesto u kategoriji juniorki sa 357, a sa 368 krugova u kategoriji seniorki, takođe četvrto mesto.

Nastupile su i pionirke Katja Bogdanović sa 161 i Ivana Nerandžić sa 123, dok nije nastupila Asja Bogdanović zbog povrede, pa je ekipa pionirki zauzela peto mesto. U kategoriji juniorki i seniorki je nastupila i Marina Mijatović sa 290 i 313 krugova, a u kategoriji seniorki je Marina Veljković sa 363 kruga osvojila šesto mesto. Ekipa juniorki je osvojila treće mesto a seniorke četvrto, jer su za jedan krug izgubile očekivani pehar.

Gabriel Dautović je osvojio veoma vrednu zlatnu medalju sa 377 krugova u jakoj konkurenciji od 47 seniora iz 17 klubova. Uspeh je uvećan time što je on nastupio sa serijskom puškom „Zastava” koju inače koriste samo pioniri.

Ekipa pionira puškom je osvojila treće mesto u sastavu Ognjen Lukić, Ognjen Bunčić i Nemanja Đorđević, a u istom sastavu su i četvrti juniori, mada im je pet kruga nedostajalo do pehara.

Ekipa seniora je osvojila peto mesto, a pored Gabriela nastupili su Dalibor Pavlović sa 351 i Jovan Pavlica sa 336 krugova.Pojedinačno je nastupio pionir Nemanja Stanišić (135), juniorke Katja Bogdanović (310) i Tamara Rajin (277) i senior Boris Dobrijević (335).

Marko Ninković je osvojio zlatnu medalju sa 183 kruga u konkurenciji pionira vazdušnim pištoljem, a ekipa pančevačkih pionira je osvojila drugo mesto, dok su pionirke treće. Nemanja Đorđević je osvojio četvrto mesto sa 161 krugom, a nastupili su Ognjen Bunčić, Katja Bogdanović i Ivana Nerandžić.

Bilansom od četiri zlatne medalje i četiri pehara SD „Pančevo 1813” je druga u ukupnom plasmanu Prvenstva Vojvodine.

Nastupili su i članovi rekreativnog Streljačkog udruženja „Panuka” iz Pančeva sa ekipama juniora, seniora i seniorki. Najuspešnija je bila Mirjana Stojanović sa 340 krugova, a nastupili su Stanka Jakimovska, Ksenija Bogdanović, i mladi Bogdan Stošić, Luka Žunić i Vuk Pešić.

Narednog vikenda pančevački strelci putuju u Novi Sad, na Finale Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine, zatim na prvo kolo Kup SSS u trostavu vazdušnom puškom za kadete i trostavu mk puškom za juniore i seniore.
MarketingNajnovije vesti