• STRELJAŠTVO: Dva Pančevca u reprezentaciji koja se kvalifikovala za finale Lige mladih Evrope

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Proteklog vikenda je održano međunarodno takmičenje u Osijek –  kvalifikacije Lige mladih Evrope, koje je bilo neizvesno zbog eskalacije ratnih sukoba.
     
    Za finale Lige mladih Evrope, koje će biti održano početkom oktobra 2022.godine u Budimpešti, su se plasirale Ukrajina i Srbija koje su imale više pobeda od Hrvatske.
     
    U sastavu mlade reprezentacije Srbije bila su i dva člana Streljačke družine „Pančevo 1813“. 
     
    U disciplini vazdušnom puškom nastupio je Aleksa Rakonjac (2004), koji je već uspešno nastupio i na Prvenstvu Evrope za juniore, a u disciplini vazdušnim pištoljem Marko Ninković (2006) , kojem je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju Srbije.
     
    Obojica do sada učestvovali i osvajali medalje na više međunarodnih takmičenja. Do jeseni će oni redovno trenirati vazdušnim oružjem, ali i malokalibarskim vatrenim oružjem, jer ima predstoje takmičenja za Kup i Prvenstva regiona i Srbije, kazao je Siniša Veljković iz SD „Pančevo 1813“.
     
    Aleksa Rakonjac je nastavio međunarodna takmičenja vazdušnom puškom učešćem na seniorskom međunarodnom turniru u Budimpeši na kojem je bio najuspešniji od juniora iz Srbije sa rezultatom od 619,6 krugova.
     
    Sa juniorskom reprezentacijom Srbije nastavio je put za Sul gde će nastupiti na juniorskom Svetskom Kupu iz vazdušne puške, za koji je dobro pripremljen.
     
     

    Proteklog vikenda je održano međunarodno takmičenje u Osijek –  kvalifikacije Lige mladih Evrope, koje je bilo neizvesno zbog eskalacije ratnih sukoba.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]