Iva Rakonjac
Sport

STRELJAŠTVO: Mlada Pančevka je je prva pionirka, prva kadetkinja i četvrta mlađa juniorka na Kupu Srbije

Izvor: 
013info Ned, 28/02/2021 - 19:09

Proteklog vikenda je u Ivanjici održano drugo kolo Kupa SS Srbije za mlađe kategorije, na kojem je nastupilo šest mladih takmičara Streljačke družine''Pančevo 1813'' u više disciplina i kategorija.

Iva Rakonjac je bila najuspešnija takmičarka sa vrlo visokim rezultatima iz obe puške. Najpre je ubedljivo osvojila zlatnu medalju i 12 bodova  u svojoj pionirskoj kategoriji sa čak 189 krugova serijskom vazdušnom puškom''Zastava'', a nakon tri sata, je sa drugom, standardnom vazdušnom puškom osvojila zlatnu medalju i svih 12 bodova, sa 393 kruga , a sa istim rezultatom se plasirala i na četvrto mesto u konkurenciji mlađih juniorki, u kojoj je osvojila i 6 bodova za učešće u finalu Kupa krajem marta,a nakon trećeg kola.

Bodove za finale su osvojili i ostali takmičari. Teodora Kondić je osvojila osmo mesto i 3 boda sa 382 kruga u konkurenciji kadetkinja puškom, Marina Mijatović je takođe osvojila osmo mesto i 3 boda u konkurenciji mlađih juniorki pištoljem sa ličnim rekordom od 352 kruga. Nemanja Đorđević je osvojio 2 boda za deveto mesto sa 174 kruga u konkurenciji pionira puškom, dok je iz pištolja bio četrnaesti sa 159 krugova, a Ognjen Bunčić je osvojio jedan bod za deseto mesto sa 173 kruga u konkurenciji pionira puškom, dok je iz pištolja bio trinaesti sa 161 krugom. Stefan Kešišjan nije osvojio bodove, ali će imati šansu u trećem kolu 13. marta u Smederevu.

Aleksa Rakonjac, Velimir i Marko Ninković nisu nastupili na ovom kolu, jer su u prvom kolu obezbedili svoje učešće u finalu sa maksimalnim brojem bodova u svojim kategorijama.

 
MarketingNajnovije vesti