Strelci Marko
Sport

STRELJAŠTVO: Seniori SD Pančevo 1813 treći, Marko Ninković do juniorskog zlata

Izvor: 
013info Uto, 08/02/2022 - 08:28Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije po A programu za juniore i seniore vazdušnim oružjem, na kojem je Streljačka družina "Pančevo 1813'' imala 13 nastupa u kvalifikacijama na osnovu osvojenih bodova iz tri kola, i šest nastupa u finalnim mečevima po kategorijama.
 
Marko Ninković je bio najuspešniji, jer je osvojio zlatnu medalju sa 555 krugova u odličnoj borbi u finalnom meču u kategoriji juniora pištoljem.
 
- Iako je još kadet i najmlađi učesnik finala seniora pištoljem sa 554 kruga, našao se na listi finalista na osmom mestu, iza sedam jakih seniora, osvojio je sedmo mesto i stekao veliko iskustvo, rekao je Siniša Veljković iz SD Pančevo 1813.
 
Svojim rezultatom Marko je znatno doprineo i osvajanju četvrtog mesta za ekipu seniora družine, u kojoj su nastupili svi mlađi juniori - Velimir Ninković sa 550 i Stefan Kešišjan sa 544 krugova.
 
Marina Mijatović je bila deveta juniorka pištoljem u kvalifikacijama, a sa ekipom seniorki pištoljem je osvojila sedmo mesto, sa ličnim rekordom od 528 krugova i uz pomoć Teodore Kljajić sa 541 i Eme Puzić sa 446 krugova.
 
Ekipa seniora puškom, za koju su nastupili Dejan Pešić sa 623,3 , Aleksa Rakonjac sa 617,3 i Gabriel Dautović sa 611,5 krugova je nastavila očekivane uspehe i osvojila treće mesto. U finalu seniora puškom Dejan Pešić je zauzeo osmo mesto, a Aleksa Rakonjac je osvojio šesto mesto, dok je u kategoriji juniora zauzeo treće mesto sa 619,2 kruga, a u finalnom meču juniora je osvojio peto mesto.
 
Narednog vikenda sledi međunarodni turnir ''Vojvodinacup'' u Novom Sadu, na kojem će nastupiti 8 takmičara SD Pančevo 1813.
 
 MarketingNajnovije vesti