• Streljaštvo: Svi pančevački takmičari izborili plasma za Finale Lige Vojvodine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda u Vrbasu je održano 6. kolo Lige pionira Vojvodine, na kojem su nastupali samo pioniri SD“Pančevo 1813“. Takođe održano je i treće kolo Lige kadeta i ml.juniora Vojvodine, na kojem su dominirali pančevački takmičari.

    Ekipa pionira pištoljem je osvojila drugo mesto, a nastupili su Ognjen Lukić (152), Ognjen Bunčić ( 138) i Jovan Kondić(137).

    Ekipa pionira puškom je zauzela četvrto mesto, a nastupili su Ognjen Lukić (174), Ognjen Bunčić(167) i Jovan Kondić(94 – rezerva)

    Naredno kolo će biti održano 6. februara u Inđiji, kada očekujemo nastup i ostalih takmičara.

    Proteklog vikenda je takođe u Vrbasu održano i treće kolo Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine, na kojem su dominirali pančevački takmičari.

    Aleksa Rakonjac je sa 595 krugova ubedljivo osvojio zlatnu medalju, i znatno doprineo osvajanju prvog mesta ekipi ml.juniora puškom,za koju su nastupili Nemanja Đorđević sa 550 i Ognjen Lukić sa 546 krugova.

    Njih dvojica i Ognjen Bunčić sa 535 krugova su činili ekipu kadeta puškom koja je osvojila drugo mesto. Teodora Kondić je sa 386 krugova osvojila srebrnu medalju u kategoriji ml.juniorki puškom, a sa 379 krugova puškom, Iva Rakonjac je osvojila bronzanu medalju u kateoriji kadetkinja.

    Marko Ninković je osvojio dve zlatne medalje sa 561 krugom pištoljem, u konkurenciji kadeta i u kategoriji ml.juniora ( čak je bio jači za krug od drugoplasiranog ml.juniora i prvog kadeta puškom) što se i očekivalo.

    On i Nemanja Đorđević sa 496 krugova, su znatno doprineli osvajanju prvih mesta ekipe ml.juniora i ekipe kadeta pištoljem. Stefan Kešišjan je sa 546 krugova osvojio srebrnu medalju u konkurenciji ml.juniora pištoljem .

    Treći član ekipe kadeta je bio Ognjen Bunčić sa 437 krugova pištoljem, koji je toga dana nastupio četiri puta u tri kategorije i iz tri vrste oružja, iako je najmlađi takmičar.

    Ovim takmičenjem su završene kvalifikacije za Finale Lige Vojvodine koje će se održati u aprilu u Novom Sadu za koje su se plasirali svi pančevački takmičari.

    Zajednički trening aktuelnih takmičara pištoljem u Kikindi

    SK “Kikinda” je 10. januara bila domaćin zajedničkog treninga aktuelnih seniora i juniora vazdušnim pištoljem, uz pomoć SK “Akademac” iz Beograda, koji sa elektronskim metama i logistikom, na kojem je nastupilo trideset takmičara iz devet klubova. Nakon tri partije kvalifikacija, uvežbana su i finala najboljih po osam senior/ki i junior/ki po novim pravilima ISSF koja važe od prvog januara 2022. godine.

    Iz SD “Pančevo 1813” su nastupila tri takmičara Marko Ninković sa 552- treći junior, Velimir Ninković sa 547- četvrti junior i Stefan Kešišjan sa 511, koji je imao kvar na pištolju. U finalu juniora koje se sastojalo od dve grupe po četiri takmičara, Velimir Ninković je zauzeo osmu poziciju, a Marko Ninković je osvojio peto mesto.

    Pripreme su po oceni svih učesnika bile izvanredne, te će se ponoviti više puta, a jedan trening će biti organizovan i u streljani u Pančevu.

     

    Proteklog vikenda u Vrbasu je održano 6. kolo Lige pionira Vojvodine, na kojem su nastupali samo pioniri SD“Pančevo 1813“. Takođe održano je i treće kolo Lige kadeta i ml.juniora Vojvodine, na kojem su dominirali pančevački takmičari.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Velika pobeda pančevačkog Železničara

    Fudbaleri Železničara ostvarili su najvažniju pobedu u dosadašnjem toku prvenstva. U plej autu savladali su direktnog konkurenta za opstanak u ligi ekipu Voždovca sa 3-2 […]