• “Tamiš” korak bliže Superligi Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaši “Tamiša” zabeležili su važnu pobedu u 19. kolu Košarkaške lige Srbije. Na svom terenu su u veoma neizvesnom susretu teško savladali pretposlednju ekipu “Jagodine” rezultatom 78:75.

    Svi koji su sedeli na tribinama Hale sportova na Strelištu dok su na parketu bili košarkaši “Tamiša” i “Jagodine” jednom rečju su opisali dešavanja na parketu: “Mučenje!”. Više od 35. minuta igre domaći košarkaši su pronalazili prava rešenja u napadu protiv zonske odbrane gostiju iz “Jagodine”, ali nisu koristili otvorene šuteve i veoma dobro izgrađene situacije za postizanje poena. Ekipa “Jagodine” iako zauzima 11. mesto na tabeli u ovom susretu je pokazala sav svoj talenat i kvalitet, pa ne čudi što je ovaj susret bio veoma neizvestan, ako se ima u vidu da “Tamiš” nije igra na svom nivou. Da su ekipa vredna plasmana u Superligu Srbije, pokazali su u poslednjih pet minuta, kada su agresivnom odbranom u nekoliko napada naterali protivnika da pogreši ili ishitreno šutira, dok su u napadu, bili sigurni, Milošević, Kesar i Manojlović. U samoj završnici domaći igrači su pogodili nekoliko važnih bacanja, što im je donelo izuzetno važnu pobedu. Trener Bojan Jovičić i njegovi igrači iz ove utakmice će pamtiti samo dva osvojena boda, koji im mogu doneti produžetak prvenstva i mečeve sa najkvalitetnijim košarkaškim klubovima Srbije.

    Najkorisniji igrač susreta bio je Dušan Milošević sa 22 poena i šest skokova sa indeksom korisnosti 29, dok je Igor Kesar imao učinak od 18 poena i šest skokova. Kod gostiju najviše je pokazao Ivan Demcesen sa 18 poena i 10 skokova, dok su ga pratili Đoković, Simić i Marković sa 14 postignutih poena.

    “Tamiš” je ovom pobedom zadržao četvrto mesto na tabeli sa 11 pobeda i 8 poraza. Narednog vikenda pančevačke košarkaše očekuje najbitniji meč u sezoni, pošto će se u Vršcu sastati sa istoimenom ekipom i glavnim konkurentom za poziciju četiri na kraju prvenstva, koja vodi u Superligu Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]