• “Tamiš” ostaje u trci za Superligu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaši “Tamiša” ostali su u trci za plasman u Superligu Srbije pobedom nad ekipom “Napredak Rubina” rezultatom 79:62. Odličnom igrom u završnici treće i početkom četvrte četvrtine pančevački košarkaši su zasluženo došli do desete pobede u ovoj sezoni Košarkaške lige Srbije.

    Iako su imali prednost od samog početka utakmice, košarkaši “Tamiša” do sredine druge četvrtine nisu imali adekvatno rešenje za igru Miškovića u reketu, kao i za skok u napadu ekipe “Napretka”. Kada su u odbrani zaigrali angažovanije i zatvorili reket izabranici Bojana Jovičića su došli do osetnije prednosti. U napadu su u tim momentima pogađali Kesar, Jovanović i Manojlović, pa je “Tamiš” na poluvremenu imao prednost od sedam poena (41:34). Domaćin je u istom ritmu nastavio i u drugom delu meča, pa su brzo uvećali prednost serijom 12:2, koju je predvodio Kruščić sa sedam poena. Gosti su pogocima za tri poena uspeli da ostanu u igri i kada je Vukićević u poslednjoj sekundi treće deonice “trojkom” smanjio zaostatak “Napretka” na šest poena (57:51), činilo se da će “Tamiš” imati težak posao u poslednjoj deonici. Međutim, dobrom odbranom, pančevački košarkaši nisu dozvolili poslednjeplasiranom timu prvenstva da postigne koš četiri i po minuta, a za to vreme su Kruščić i Kesar svom timu doneli nedostižnu prednost i osvetu “Napretku” za poraz u prvom susretu u prvenstvu.
    Najkorisniji i najefikasniji igrač susreta bio je Dragan Kruščić sa 21 postignutim poenom, uz 5 skokova i asistencija i indeks korisnosti 30. Pratili su ga Igor Kesar sa 20 i Hukić sa 17 poena. U gostujućoj ekipi najviše poena postigao je Milojević, 17, dok je Mišković na svoj konto upisao 15 poena.

    U narednom kolu “Tamiš” ponovo igra na svom terenu protiv ekipe “Jagodine”, u subotu, 28. februara, u 18 i 30.
    T.M

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport