• “Tamiš” u Superligi Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Posle šest meseci i 22 odigrane utakmice poznati su svi učesnici Superlige Srbije. Na radost svih Pančevaca i ljubitelja košarke jedan od osam timova među najboljim klubovima Srbije je Košarkaški klub “Tamiš”. Posle 5 godina trener Bojan Jovičić i njegovi košarkaši pobedom u Smederevu u duelu sa istoimenom ekipom rezultatom 91:88 obezbedili su mesto u elitnom takmičenju.

    Igrači “Tamiša” su se i u ovom susretu igrali sa zivcima svojih navijača, ali radost koju su im doneli na kraju fantastične sezone učinila je da se svi ovakvi momenti odmah zaborave. Čitav susret je bio veoma neizvestan. Domaćin je imao blagu prednost tokom druge četvrtine, ali su igrači “Tamiša” na odmor otišli sa dva poena prednosti (44:42). U nastavku je Nikola Simić pokazao da se lako uklopio u igru “Tamiša”, vezao je tri “trojke”, pa su Pančevci uz šest poena Krušćića i tri Kesara u 26. minutu imali prednost od 11 poena (62:51). Domaćin je uzvratio serijom poena Živanovića i Zekavičića, da bi “Smederevo” pogotkom Stojadinovića van linije 6,75 u poslednju deonicu ušao sa 3 poena viška (66:69). Do same završnice meča nije se znalo da li će se “Tamiš” plasirati u Superligu, pošto je u poslednjem minutu rezultat bio 88:88. Kruščić je dao “zicer” za prednost svog tima, a zatim je Simić jednim pogođenim slobodnim bacanjem svom novom timu osigurao pobedu (91:88) i produžetak sezone.

    Košarkaši “Tamiša” su na visokom nivou odigrali ovaj susret i u svojim redovima imali nekoliko veoma raspoloženih igrača, a najbolji među njima su bili Dragan Kruščić sa 21 poenom, novajlija Nikola Simić sa 20 i Igor Kesar koji je postigao 19 poena. U redovima “Smedereva 1953″ najefikasniji je bio Stefan Živanović sa 24 poena, dok je Stojadinović postigao 15.

    Ove sezone ekipa koju predvodi Bojan Jovičić je zabeležila 13 pobeda i 9 poraza i tako zauzela 4. mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije sa 35 bodova. “Tamiš” nastavlja takmičenje u Superligi Srbije 28. marta kada će se u prvom kolu sastati sa ekipom “FMP-a” u Železniku.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]