• Tim sastavljen od igrača sa sjajnim karakterom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 13. septembar – Košarkaški klub „Tamiš“ sa novim igračkim kadrom ušao je u fazu priprema u kojima odigravaju takmičarske utakmice. Ovaj kolektiv i dalje ima poteškoća da nađe adekvatna pojačanja na poziciji centra, pošto se u prethodnih par dana, nekoliko igrača koji su bili blizu potpisa za pančevačkog prvoligaša, pronašali angažman u inostranstvu. Iako nije imao sreće sa igračima na poziciji pet, košarkaški klub „Tamiš“ dobio je ogromno pojačanje na poziciji krilnog centra, pošto se u klub vratio, Igor Kesar, igrač koji je u pretprošloj sezoni bio jedan od najboljih igrača ovog kluba. 

    Proteklog vikenda klub iz našeg grada je učestovao na izuzetno jakom turniru u Rumuniji, u organizaciji Košarkaškog kluba „Temišvar“, na kojem je „Tamiš“ zauzeo drugo mesto. U polufinalnom duelu pančevački košarkaši, u čijem sastavu je i tada bio Kesar, ali je igrao bez potpisanog ugovora, savladali su iskusnu ekipu rumusnkog „Sibilja“ rezultatom 70:54, a zatim su u finalu izgubili od mnogo kvalitetnije i uigranije domaće ekipe rezultatom 74:64. Igrama ekipe na „Temipvar Kupu“ u Rumuniji zadovoljan je i trener „Tamiša“ Bojan Jovičić. 

    – Na prvom pripremnom meču protiv „Kolubare“ iz Lazarevca igrači su pokazali određeni karakter koji imamo, što me veoma raduje, a to smo demonstrirali i u Rumuniji. Igrali smo protiv ekipa koje su jako ozbiljne. U ekipi „Temišvara“ igraju Čakarević, Komatina, Jeremić i Otašević naši košarkaši koji imaju mnogo odigranih sezona u ABA ligi, imaju i dva rumunska reprezentativca i jednog odličnog Amerikanca na poziciji centra. Pred njihovom publikom, sa problematičnim suđenjem, gotovo čitavu utakmicu smo sa njima bili u egalu. Uz to, njima liga počinje predstojećeg vikenda, što znači da su potpuno spremni za sezonu, dok mi još uvek nismo ni na 30 odsto onoga što treba da uradimo. Moram da istaknem da sam veoma iznenađen laganom pobedom protiv ekipe „Sibilja“, koja je isto veoma ozbiljna. U sastavu imaju tri Amerikanca i dva igrača sa ovih prostora Lalovića i Mijajlovića. Za mene je to iznenađenje, da mi sa ovoliko problema možemo da odigramo tako kvalitetno. To je prvenstveno odlika karaktera tih igrača, pokazali su da su odlični takmičari iako imamo ozbiljan problem sa fizičkom predispozicijama u ekipi. Ukoliko pored Kesara dovedemo još jednog igrača na poziciji centra mislim da bismo mogli da donekle anuliramo to, istakao je trener „Tamiša“, Bojan Jovičić. 

    „Tamiš“ je u ponedeljak na svom terenu odigrao novi, prijateljski susret, a protivnik im je bila ekipa „Mladosti“ iz Zemuna, koju sa klupe predvodi bivši trener pančevačkog tima, Dragan Nikolić. To je ekipa sa kojom se „Tamiš“ do poslednjeg kola prošle sezone borio za plasman u Superligu. Ovog leta ekipa „Mladosti“ se značajno pojačala i jedan je od glavnih kandidata za plasman u elitno takmičenje. U rezultatski ne toliko važnom susretu između „Tamiša“ i „Mladosti“ slavili su gosti iz Zemuna rezultatom 71:81. Ipak, u većem delu susreta pančevački sastav je pokazao da, iako još uvek nekompletan, može da papira igrački kvalitetnijem protivniku.

    – Većina momaka u našem timu su igrači koji ne vole da gube i koji su takmičari i to me veoma raduje. Osim karaktera u igri oni su pokazali i da znaju da bodre jedni druge i da se bore jedni za druge na terenu. Na taj način ćemo i neki nedostatak fizičkih predispozicija, pa možda u nekim situacijama i nedostatak kvaliteta pokušati da nadoknadimo na taj način, ocenio je mladi strateg „Tamiša“. 

    Mesec dana pred početak sezone jasno je da „Tamiš“ neće imati ni malo lak posao ove sezone, jer u Košarkaškoj ligi Srbije ima veliki broj veoma kvalitetnih timova, koji su se ozbiljno pojačali i koji će pretendovati na visok plasman. Uz to, preostali timovi su visokog i veoma izjednačenog kvaliteta, pa će se, smatra Bojan Jovičić, timovi do kraja sezone boriti za plasman u Super ligu, kao i za opstanak u ligi.

    – Mi se nadamo da ćemo u ovakvoj ligi uspeti da imamo stabilnu sezonu i da mirno „plivamo“ kroz nju, iako imamo izuzetno težak raspored. Ponavljam kao i uvek da, ako nam se ukaže prilika da uhvatimo priključak za vrh tabele, mi ćemo znati to da iskoristimo. Imamo u ekipi devet novih igrača, jesu trojica došla iz „Konstantina“ i trojica su bila kod nas i u prošloj sezoni, ali došao je Nemanja Đorđević koji je 1995. godište, Stefan Savić je isto 1995, a prošle godine su imali mizerne minutaže u svojim timovima, dok mladi Vladimir Trajković nikad nije ni igrao seniorsku košarku, tako da teško da će moći da se izbori za veliku minutažu. Ponovo imamo mladu i neiskusnu ekipu, ali videćemo kako će se stvari odvijati. Raduje me to što imamo dobru atmosferu i ove godine i što imamo karakter. Ako nas posluži zdravlje, sigurno možemo da budemo svima neugodan protivnik, rekao je Jovičić

    „Tamiš“ će i narednih dana igrati prijateljske utakmice, a jedan od protivnika već ove srede će biti ekipa „FMP-a“ iz Železnika

    Sezona u Košarkaškoj ligi Srbije počinje 8. oktobra, a prvi protivnik pančevačkog tima u Hali sportova na Strelištu je „Mladost“ iz Zemuna.

    T. M. 

    PANČEVO, 13. septembar – Košarkaški klub „Tamiš“ sa novim igračkim kadrom ušao je u fazu priprema u kojima odigravaju takmičarske utakmice. Ovaj kolektiv i dalje ima poteškoća da nađe adekvatna pojačanja na poziciji centra, pošto je u prethodnih par dana, nekoliko igrača koji su bili blizu potpisa za pančevačkog prvoligaša, pronašao angažman u inostranstvu. Trenutno sa klubom trenira bivši igrač „Tamiša“, Igor Kesar, ali još uvek nije sigurno da li će potpisati ugovor. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport