• Tri medalje za pančevačke takmičare

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda Niška banja i Fitnes klub ‚‚Legionari“ su bili domaćini takmičenja pod nazivom ‚‚Operacija: Stepski vuk“ u finkcionalnom fitnesu, sportom poznatijim pod nazivom krosfit (engl. crossfit). Takmičari pančevačkog Krosfit kluba ‚‚Crossbox Gvožđar“ na svom prvom takmičenju su osvojili dve prve i jednu treću nagradu. Na najviši stepenik pobedničkog postolja popela se dugogodišnja prvakinja Srbije u džudou Marijana Nikolajević u konkurenciji dama. U master kategoriji najbolji je bio Boban Ignjatovski, dok je u kategoriji ‚‚izazov“ u striktnim zgibovima Nenad Maksimović osvojio treće mesto. 

    Na takmičenju ‚‚Operacija: Stepski vuk“ učestvovalo je više od 80 takmičarki i takmičara iz cele Srbije i Makedonije u krosfitu i izazovu. Takmičari su se nadmetali u profesionalnoj i open konkurecniji posebno za dame i gospodu, dok su nešto stariji tamičari (preko 38 godina) bili svrstani u master konkurenciju, a mlađi od 20 godina u kategoriju juniora. Osim osvajača medalja i ostali takmičari Krosfit kluba ‚‚Crossbox Gvožđar“ su na svom prvom takmičenju ostvarili zapažene rezultate u otvorenoj kategoriji – Miroslav Pavlov, Milan Trajković, Dejan Gligorić, Lajoš Đerfi, Miroslav Stanković i Ivan Radičević. Koliko su dobar utisak ostavili govori i činjenica da se skoro svi takmičari krosfitom bave oko dva meseca, koliko postoji ovaj klub, i da su ih sekunde delile od plasmana na postolje. 

    Disciplina izazov predstavlja vezbe sa sopstvenim opterećenjem, tj. težinom u kojima je najčešće za 90 sekundi potrebno uraditi što više pravilnih ponavljanja. Na takmičenju u Niškoj banji muškarci su u disciplini izazov mogli da biraju jednu od sledećih vežbi: sklekovi, skokovi na kutiju visine 60 cm, burpee (lezi – ustani – skoči) i striktni zgibovi, dok su dame radile trbušnjake, skokove na kutiju visine 50 cm, burpee i striktne zgibove.

    Takmičenje u krosfitu se sastoji od niza vežbi podeljenih u grupe (WOD-ove – engl. ‚‚Workout of the day“) koje se sastoje od vežbi izdržljivosti, vežbi sa tegovima, vežbi sa sopstvenim opterećenjem, trčanjem od jedne do druge pozicije na kojima se izvodi određena vežba, itd. Svaka kategorija imala je svoja dva skupa vežbi (WOD-ova) koje je bilo potrebno uraditi za što kraće vreme. 

    T.M.

    Proteklog vikenda Niška banja i Fitnes klub ‚‚Legionari“ bili su domaćini takmičenje pod nazivom ‚‚Operacija: Stepski vuk“ u finkcionalnom fitnesu, poznatijem pod nazivom krosfit (engl. crossfit). Takmičari pančevačkog Krosfit kluba ‚‚Crossbox Gvožđar“ na svom prvom takmičenju su osvojili dve prve i jednu treću nagradu. Na najviši stepenik pobedničkog postolja popela se dugogodišnja prvakinja Srbije u džudou Marijana Nikolajević u konkurenciji dama. U master kategoriji najbolji je bio Boban Ignjatovski, dok je u kategoriji ‚‚izazov“ u striktnim zgibovima Nenad Maksimović osvojio treće mesto. 

    Proteklog vikenda Niška banja i Fitnes kluba ‚‚Legionari“ održano je takmičenje pod nazivom ‚‚Operacija: Stepski vuk“ u finkcionalnom fitnesu, poznatijem pod nazivom krosfit (engl. crossfit). Takmičari pančevačkog Krosfit kluba ‚‚Gvožđar“ na svom prvom takmičenju su osvojili dve prve i jednu treću nagradu. Na najviši stepenik pobedničkog postolja popela se dugogodišnja prvakinja Srbije u džudou Marijana Nikolajević u konkurenciji dama. U master kategoriji najbolji je bio Boban Ignjatovski, dok je u kategoriji ‚‚izazov“ u striktnim zgibovima Nenad Maksimović osvojio treće mesto. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport