Udovičić Štefanek i Borković
Sport

U Pančevu održan "Mali sajam sporta" - Borković objasnio da je sport važan

Izvor: 
013info Uto, 18/05/2021 - 16:41U Pančevu je danas održan "Mali sajam sporta" na platou ispred Gradske uprave.

Pančevo je prvi od deset gradova u kojima je ove godine planirano održavanje ovakve manifestacija, a otvaranju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, pančevački automobilista Dušan Borković i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Na sajmmu je deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta od 1. do 4. razreda predstavljeno više od 30 sportskih disciplina.

Gradski plato je bio podeljen na sportske punktove i najmlađi sugrađani su imali priliku da prisustvuju demonstraciji borilačkih sportova, sportova sa loptom, streličarskim i streljačkim veštinama, takođe priliku da se oprobaju u kajak-kanu ergonometrima, ronilačkoj opremi, opremi za američki fudbal, mnogim drugim sportskim disciplinama koje su primerene njihovom uzrastu.

- Sport je sigurno mesto za decu i trebalo bi da svi mališani što ranije počnu da se bave fizičkom aktivnošću, a zatim i da traže koja im disciplina najviše odgovara. Ja od samog početka nisam imao dilemu, za mene je to bio karting, a posle automobilizam. Svako dete ima drugačije predispozicije i sklonosti, ali je najvažnije da im fizička aktivnost bude jedan segment života. Ovo je upravo odlična prilika da se naši najmlađi sugrađani upoznaju za svim sportovima koje mogu da treniraju u svom gradu, rekao je Dušan Borković.

Gradonačelnik Pančeva je ponovo istakao da je Pančevo "grad sporta".

– Drago mi je da se i pored situacije u kojoj se nalazimo već neko vreme, manifestacija Mali sajam sporta održava u Pančevu, gradu sporta, gradu šampiona, sportskih asova u više disciplina, kolektivnim i individualnim, koji su odličnim rezultatima predstavljali svoj grad na mnogim takmičenjima. Cilj Sajma sporta je promocija više od 30 sportskih disciplina i šansa da se deci približe sve sportske discipline, što je odlična ideja i u velikoj meri će doprineti da se deca i mladi odluče kojom aktivnošću žele da se bave u budućnosti, a mi smo tu za vas, rekao je Stevanović.

 

 
MarketingNajnovije vesti