• U Pančevu održan „Mali sajam sporta“ – Borković objasnio da je sport važan

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Pančevu je danas održan „Mali sajam sporta“ na platou ispred Gradske uprave.

    Pančevo je prvi od deset gradova u kojima je ove godine planirano održavanje ovakve manifestacija, a otvaranju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, pančevački automobilista Dušan Borković i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

    Na sajmmu je deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta od 1. do 4. razreda predstavljeno više od 30 sportskih disciplina.

    Gradski plato je bio podeljen na sportske punktove i najmlađi sugrađani su imali priliku da prisustvuju demonstraciji borilačkih sportova, sportova sa loptom, streličarskim i streljačkim veštinama, takođe priliku da se oprobaju u kajak-kanu ergonometrima, ronilačkoj opremi, opremi za američki fudbal, mnogim drugim sportskim disciplinama koje su primerene njihovom uzrastu.

    – Sport je sigurno mesto za decu i trebalo bi da svi mališani što ranije počnu da se bave fizičkom aktivnošću, a zatim i da traže koja im disciplina najviše odgovara. Ja od samog početka nisam imao dilemu, za mene je to bio karting, a posle automobilizam. Svako dete ima drugačije predispozicije i sklonosti, ali je najvažnije da im fizička aktivnost bude jedan segment života. Ovo je upravo odlična prilika da se naši najmlađi sugrađani upoznaju za svim sportovima koje mogu da treniraju u svom gradu, rekao je Dušan Borković.

    Gradonačelnik Pančeva je ponovo istakao da je Pančevo „grad sporta“.

    – Drago mi je da se i pored situacije u kojoj se nalazimo već neko vreme, manifestacija Mali sajam sporta održava u Pančevu, gradu sporta, gradu šampiona, sportskih asova u više disciplina, kolektivnim i individualnim, koji su odličnim rezultatima predstavljali svoj grad na mnogim takmičenjima. Cilj Sajma sporta je promocija više od 30 sportskih disciplina i šansa da se deci približe sve sportske discipline, što je odlična ideja i u velikoj meri će doprineti da se deca i mladi odluče kojom aktivnošću žele da se bave u budućnosti, a mi smo tu za vas, rekao je Stevanović.

     

     

    U Pančevu je danas održan „Mali sajam sporta“ na platou ispred Gradske uprave

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]