Američki fudbal

U Pančevu se nastavljaju pripreme reprezentacije Srbije u američkom fudbalu

Pančevo, Pet, 04/09/2015 - 22:25
Tanja Marin
‚‚Panteri" Bratislav Bošnjak, Miloš Janković, Nikola Vuksanović i Vladimir Trajanović u sastavu reprezentacije


Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu ovog vikenda u Pančevu nastavlja pripreme za kvalifikacioni meč sa ekipom Mađarske za plasman na Evropsko prvenstvo grupe B. Ovog vikenda reprezentativci će pod budnim okom selektora Džordža Šarčevića i njegovog stručnog tima u našem gradu obaviti dvodnevne mini pripreme, pred prijateljski duel sa reprezentacijom Italije.

Posle prošlonedeljnog probnog treninga, takozvanog trajauta, selektor reprezentacije Srbije je skratio spisak sa 141 na 78 imena, među kojima je i četiri igrača ‚‚Pančevo Panthers-a". Hvatač Bratislav Bošnjak dugogodišnji je član nacionalnog tima, još od prvog meča reprezentacije sa ekipom Slovenije, pa će svojim kvalitetom i iskustvom pomoći timu da izbori plasman na Evropsko prvenstvo. Uz njega tu su igrači koji su već igrali za nacionalni tim, lajnbekeri Nikola Vuksanović i Miloš Janković, kao i ‚‚tajtend", Vladimir Trajanović

Tokom dvodnevnih mini priprema u Pančevu, reprezentativci će imati četiri dvoipočasovna treninga, a nakon ovog vikenda selektor će dodatno skratiti spisak kandidata za kvalifikacioni duel sa reprezentacijom Mađarske. Sledećeg vikenda, 13. septembra u Linjanu, nacionalni tim Srbije će odigrati prijateljski meč sa ekipom Italije. A zatim će se svakog vikenda do odlučujućeg duela sa našim severnim susedima pripremati u Pančevu. Drugi prijateljski meč ove godine izabranici Džordža Šarčevića je trebalo da odigraju 26. septembra u Beogradu protiv ekipe ‚‚U.S. Eagles", ali su Amerikanci zbog organizacionih problema morali da otkažu ovu utakmicu. Zbog kratkog vremenskog roka teško je verovati da će Srpska asocijacija američkog fudbala uspeti da pronađe drugog, odgovarajućeg protivnika, pa će igrači taj vikend iskoristiti da se kroz treninge uigraju i isprave sve što je neophodno, kako bi se maksimalno pripremljeni suprodstavili reprezentaciji Mađarske. 

Kvalifikacioni meč između reprezentacija Srbije i Mađarske biće odigran u Beogradu, 10. oktobra, a biće to istorijski duel za naš tim, pošto će po prvi put jedan zvaničan meč odigrati na teritoriji Srbije.

 

T.M.

 
MarketingNajnovije vesti