• U subotu prva Fox Trail trka u Deliblatskoj peščari

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U subotu 8. maja u organizaciji Atletskog kluba „Panonija“ i opštine Alibunar biće održan prva u nizu trail trka kroz prirodu pod nazivom „Fox Trail“.
     
    Ova sportsko-turistička manifestacija ima za cilj da okupi što veći broj aktivnih sportista, rekreativaca, planinara, hodača sa nordijski štapovima ali i sve ljude i porodice koji vole da aktivno provedu dan u prirodi.
     
    Biće održane trke na 5, 10 i 20 km a rezultate će beležiti ekipa sudija Atletskog Saveza Vojvodine iz Novog Sada.
     
    Celu manifestaciju je podržao veliki broj sponzora sa vrednim nagradama ali i startnim paketom koji obuhvata učesničku medalju, majicu kao i ručak i piće nakon trke.
     
    Ceo prostor na poljani gde se održava Prvomajski uranak, gde će ujedno i biti start svih trka toga dana će biti ukrašen sa 8 startnih kapija, 4 šatora, 4 dancera (lutke koje đuskaju) od 6m visine, 30 zastava i još mnogo mobilijara koji su 
    organizatori pripremili uz pomoć suorganizatora i sponzora.
     
    Učešće je do sada prijavilo oko 400 takmičara iz 9 zemalja: Rusije, Velike Britanije, Češke, Slovenije, BIH, Crne Gore, Trinidada i Tobaga, Severne Makedonije i Srbije.
     
    Poseban događaj biće dečija trka koja će se održati sa pozivom da se pomogne njihovoj drugarici Dunji Kraćun koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna nabavka nove hodalice kako bi joj se olakšalo kretanje ali i bavljenje sportom.
     
    Takođe pomoć maloj Dunji može se pružiti i slanjem SMS-a na broj 3030 a u poruci upisati 316.
     
    Opština Alibunar je sa Atletskim klubom „Panonija“ potpisala dugoročni ugovor o saradnji pa će tako trke sa ovim nazivom biti održavana svakog proleća i jeseni.
     
    Svi zainteresovani trkači i pratioci koji žele mogu da se prijave na email [email protected] za besplatan autobuski prevoz koji je obezbedio „PanTransport“ do Devojačkog bunara sa polaskom u 8:00 i povratkom u 18:00 h.
     
    Prijave za neku od trka biće moguće i na licu mesta a prijemni centar će biti otvoren od 9:00h.
     

    U subotu 8. maja u organizaciji Atletskog kluba „Panonija“ i opštine Alibunar biće održan prva u nizu trail trka kroz prirodu pod nazivom „Fox Trail“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]