• Uspešna nedelja atletičara pančevačke Panonije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nedelja koja je za nama biće upamćena po veoma uspešnim nastupima atletičara Atletskog kluba „Panonija“ iz Pančeva.

     

    U subotu 15. februara. na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore u disciplini brzog hodanja u muškoj konkurenciji na 3000m boje Panonije branilo je tri atletičara. Favorit je i ovoga puta bio višegodišnji prvak Srbije u ovoj disciplini Stefan Lazić koje je rezultatom  18:05,71 zaradio zlatnu medalju i tituli šampiona Srbije u brzom hodanju.  Aleksandar Dugić je odbranio vicešampionsku titulu dok je bronzano odličje osvojio Vladimir Dragojević koji u svojoj kolekciji već ima dve bronze u ovoj disciplini.

    Nedelja 16. februar je bila uspešna na dva fronta za tim Panonaca.  Na „Vršačkom belom krosu“ nastupilo je 4 atletičara Panonije a osvojene su dve medalje.

    U trci dečaka dečaka 2006-2007 godišta, Zandi Štrkalj je na stazi dugoj 400m osvojio srebrnu medalju dok je njegova sestra Lajči Štrkalj osvojila bronzu u trci dugoj 500m, kategorija devojčica 2005-2006 godište.

    Zapažen nastup imali su i najmlađi Danilo Jovanov 2009. i NIna Štrkalj 2011. god, koji su zauzeli 5. mesto u svojim kategorijama.

    Istoga dana na drugom danu  Prvenstva Srbije za mlađe juniore  muška štafeta Panonije u sastavu:  Stefan Lazić, Damjan Čikić, Nikola Borka i Aleksandar Dugić u disciplini 4x400m je osvojila bronzanu medalju odmah iza AK Vojvodina, Novi Sad i šampiona – Atletskog kluba Tempo Šabac.

    Profesor fizičke kulture i dugoprugaš Ivan MIškeljin, bivši prvak Srbije u maratonu, učestvovao je na polumaratonu u Majajmiju u SAD, 14. februara,  gde je među 22000 trkača rezultatom  1:25,13  zauzeo u ukupnom plasmanu 63. mesto. Ovo je za atletičara „Panonije“ Ivana MIškeljina samo uvertira za 7. mart, gde ga očekuje trka na 3000m na Balkanskom prvenstvu  za veterane u Atletskoj dvorani na Banjici.

    Treneri „Panonije“ Saša Stojilović i Aleksandar Dragojević  se nadaju novim medaljama za 2 nedelje, ovoga puta na Prvenstvu Srbije za pionire.

    Nedelja koja je za nama biće upamćena po veoma uspešnim nastupima atletičara Atletskog kluba „Panonija“ iz Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport