Plivački savez Srbije
Plivanje

Vanja Grujić prvakinja Srbije

Pančevo, Sub, 30/07/2016 - 21:06
Tanja MarinU prethodna dva dana, 29. i 30. jula na bazenu Sportskog centra ‚‚Milan Gale Muškatirović" održano je Letnje prvenstvo Srbije u plivanju za kadete. Na ovom takmičenju je nastupilo je 218 takmičara iz 35 srpskih klubova, a među njima je bilo i četiri takmičara Plivačkog kluba ‚‚Dinamo". Vanja Grujić je ponovo bila najuspešnija, jer se okitila titulom prvakinje Srbije u disciplini 200 metara leđnim stilom.

Vanja Grujić, Dunja Nišič, Miloš Cvejić i Miloš Petrović predstavljali su Pančevo i Plivački klub ‚‚Dinamo" na Letnjem prvenstvu Srbije u Beogradu. Vanja Grujuć je dominatno slavila u trci devojčica u disciplini 200 metara leđnim stilom. Ona je trku završila za 2 minuta, 34 sekunde i 57 stotinki, više od četiri sekunde ispred drugoplasirane predstavnice ‚‚Kolubare" iz Lazarevca, Nađe Lazarević (2:38,90) i nešto manje od osam sekundi ispred Nine Šarenac iz ‚‚Partizana" (2:42,04). 

Osvajanjem zlatne medalje na ovom prvenstvu Vanja Grujić je objedinila titule zimske i letnje kadetske prvakinje Srbije u svojoj najjačoj disciplini, 200 metara leđnim stilom. Uz to u ukupnom plasmanu kadetkinja je zauzela odlično šesto mesto.

T. M.

 
MarketingNajnovije vesti