• VELIKA POBEDA PANČEVACA: Dizelka vozi u Super ligu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U pretposlednjem kolu Prve lige Srbije fudbaleri Železničara ostvarili su možda i najznačajniju pobedu u dugoj istoriji kluba. Savladali su na Novom Beogradu IMT sa 2-1 (1-1) , a uspeh dobija na značaju ako se zna da su na ovaj način prelinuli niz ”traktorista” od 7 uzastopnih pobeda i što su širom otvorili vrata ka Super ligi.

    Ušli su Pančevci veoma hrabro u ovaj meč i to se isplatilo u 27. minutu kada je Zuvić sa desne strane uputio izuzetan centaršut u srce šesnaesterca, a na pravom mestu je Gigić koji glavom šalje loptu neodbranjivo pod prečku. IMT je uspeo da izjednači u 38. minutu lepim golom Lučića koji je iskosa sa desne strane preciznim šutem pogodio desni gornji ćošak i golman Živković je bio nemoćan.

    U drugom poluvremenu domaći fudbaleri su preuzeli inicijativu, konstantno su vršili pritisak, ali „Želja”se znalački branio i čekao je svoju šansu. Strpljenje se isplatilo u 92. minutu kada je Stojčev posle kontranapada kao na tacni poslužio Kostića koji je kao brzi voz protutnjao iz zadnje linije pored domaćih igrača i kada je zaobišao i golmana znalački kao iskusan strelac iz okreta postiže gol i veliko slavlje je moglo da počne. 

    I ostali rezultati u ovom kolu su po meri Pančevaca, jer su Inđija i Javor  izgubili i sad je Železničar treći na tabeli sa 65 bodova, dok je drugi Javor sa bodom više, a IMT 4. bodom manje, dok je Inđija ispala iz trke za najviši plasman. Ukoliko u poslednjem kolu Železničar savlada na svom terenu Žarkovo, a Javor ne pobedi Pančevci direktno ulaze u Super ligu što pančevački ljubitelji fudbala čekaju već nekoliko decenija.
     
     

    U pretposlednjem kolu Prve lige Srbije fudbaleri Železničara ostvarili su možda i najznačajniju pobedu u dugoj istoriji kluba. Savladali su na Novom Beogradu IMT sa 2-1 (1-1) , a uspeh dobija na značaju ako se zna da su na ovaj način prenikuli niz ”traktorista” od 7 uzastopnih pobeda i što su širom otvorili vrata ka Super ligi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]