Sport

Veliki uspeh pančevačkog triatlonca

Pančevo, Uto, 07/08/2018 - 12:36
Aleksandar Stojković


Marjan Lukić, triatlonac TK „Tamiš" iz Pančeva osvojio je treće mesto u aposolutnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije u olimpijskom triatlonu koje je održano na Vlasinskom jezeru u nedelju 5. avgusta. Lukić je osvojio i zlatnu medalju u konkurenciji takmičara starijih od 40 godina.
Od pančevačkih triatlonaca medaljom se još okitio i Igor Vukovič. On je bi drugi, iza Lukića, u trci takmičara starijih od 40 godina.
 
Olimpijski triatlon je disciplina u kojooj se pliva 1,5 km, bicikl se vozi 40 km i trči se 10 km. Lukić je ovaj zadatak ispunio za 2 sata i 17 minuta.
 
 
Kao prateći program glavne trke dana održana je i trka sprint triatlona (0,75km plivanja, 20km bajka,5km trčanja) koja se boduje za STU kup. U ovoj trci TKT je imao dva takmičara i obojica su osvojili medalje. Vladimir Kokanov je osvoji treće mesto u konkurenciji juniora i u apsolutnom plasmanu, dok je Dušan Lukić osvojio drugo mesto u konkurenciji veterana.
 
Triatlonska sezona se nastavlja i pred našim takmičarima su još dve izuzetno važne trke: Prvenstvo Srbije u sprint triatlonu, u Somboru 19.avgusta i Prvenstvo Srbije u dugom triatlonu 23. avgusta u Beogradu.MarketingNajnovije vesti