Sport

Veliki uspeh SD "Pančevo 1813"

Izvor: 
013info Pon, 06/02/2023 - 10:30Proteklog vikenda je u Novom Sadu održan tradicionalni međunarodni turnir u streljaštvu na kojem je nastupilo preko sto takmičara iz Bugarske, Makedonije, BIH i Srbije u  više disciplina  vazdušnom puškom i pištoljem. Među njima je bilo i pet takmičara Streljačke družine "Pančevo 1813" koji su po broju osvojenih medalja bili najuspešniji na takmičenju.

Aleksa Rakonjac je briljirao u juniorskoj kategoriji puškom i sa rezultatom od 625,2 kruga osvojio zlatnu medalju, i plasirao se u finale seniora na drugoj poziciji, izborio se za duelni finalni meč za medalje i osvojio bronzanu medalju.

Iva Rakonjac je osvojila bronzanu medalju u kategoriji juniorki puškom sa rezulatom od 619,3 kruga, i plasirala se u finale seniorki na trećoj poziciji, izborila se za duelni finalni meč za medalje i osvojila bronzanu medalju.

Zajedno, Iva i Aleksa u miksu- takmičenju mešovitih parova, sa rezultatom od 620,3 krugova su se izborili za duelni meč za borbu za medalje i osvojili srebrnu medalju.

Marko Ninković je briljirao u juniorskoj kategoriji pištoljem i sa rezltatom od 570 krugova osvojio zlatnu medalju, i plasirao se u finale seniora na trećoj poziciji, izborio se za duelni finalni meč za medalje i osvojio srebrnu medalju.

Velimir Ninković  je sedmi junior sa 536 krugova. Teodora Kljajić se plasirala u finale seniorki na osmoj poziciji sa rezultatom od 556 krugova, što je njen novi  lični rekord, i osvojila sedmo mesto.

Zajedno, Teodora i Marko u miksu-takmičenju mešovitih parova pištoljem, sa rezultatom od 542 kruga su se izborili za duelni meč za borbu za medalje i osvojili bronzanu medalju.

Trener Streljačke družine ''Pančevo 1813'', Siniša Veljković je zadovoljan učinkom i postignitim rezultatima, i ističe da je ovo takmičenje poslužilo za pripremu za naredna važna takmičenja. Već sledećeg vikenda će biti održano Finale Kupa SS Srbije u Novom Sadu, zatim u Smederevu Prvenstvo Srbije za juniore i Prvenstvo Evrope početkom marta u Estoniji, na kojem će nastupiti i juniorski reprezentativci SS Srbije, Aleksa Rakonjac puškom i Marko Ninković pištoljem.
MarketingNajnovije vesti