Olimpijske igre

Veoma sam ponosna na moju Milenu

Pančevo, Sub, 20/08/2016 - 11:48
Tanja Marin


PANČEVO, 20. avgust – Odbojkaška reprezentacija Srbije večeras će se boriti za najsjajnije olimpijsko odličje, najveći domet u karijerama sportista. Protivnice našim sjajnim odbojkašicama biće ekipa Kine, reprezentacija koju su već savladale u grupnoj fazi takmičenja (3:0), ali ovaj finalni duel će se u velikoj meri razlikovati od utakmice u grupi, pošto je Kina u četvrtfinalu savladala olimpijske šampionke, ekipu Brazila i sa mnogo samopouzdanja ulaze u finalni meč. Sa druge strane, naše reprezentativke su sjajnom igrom napravile iznenađenje i posle preokreta savladale reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Ovim rezultatom napravile su istorijski uspeh, ali nema sumnje da će se pred noćašnji duel zadovoljiti srebrnom medaljom. 

Sa posebnom pažnjom poklonici pančevačke odbojke prate nastupe reprezentacije Srbije u Riju, pošto je prve seniorske mečeve u svojoj odbojkaškoj karijeri srednji bloker Srbije, Milena Rašić, napravila u pančevačkom ‚‚Dinamu", a kao članica ovog kluba izborila je nastup u seniorskom nacionalnom timu. Za Milenu, osim kluba u kojem se u potpunosti afirmisala, za Pančevo veže i činjenica da njena majka, Radmila Belić, živi u našem gradu. U svom domu ona sa posebnom pažnjom, ushićenjem i ponosom prati nastupe svoje naslednice i naših odbojkašica. Iako su joj, zbog narušenog zdravlja, lekari preporučili da se ne nerivira preterano, ne može da propusti utakmice kada je njena Milena na terenu. 

 

boskan_3.jpg

 

Kada Milena igra osećam se ushićeno i ponosno, veoma ponosno. Mi smo sa Kosova izbegli u Aranđelovac, gde imamo rodbinu i Milena je tamo počela da trenira odbojku u petom razredu na predlog nastavnika fizičkog. Da nije bilo njenog trenera, koji je pre nas isto sa Kosova došao tamo, ona bi prestala da trenira i danas ne bi bila član ovog tima. Ja sam tada ostala bez posla i nismo imali da plaćamo članarinu u klubu. Razgovarala sam sa njim, on je ispao fer i Mileni dozvolio da nastavi besplatno da trenira, jer je razumeo u kakvoj smo situaciji bili.

milena_rasic.jpg

Ogroman potencijal Milena Rašić je pokazala igrama u Aranđelovcu, pa je očekivano došao poziv da igra u većem klubu i na višem nivou. Milena i njena majka su tako 2007. godine došle u Pančevo, kada je potpisala ugovor sa pančevačkim ‚‚Dinamom". 

Ona je još u Aranđelovcu počela da igra za kadetsku reprezentaciju, a onda je u ‚‚Dinamo" došla i u seniorski tim. U ‚‚Dinamu" su je odlično primili, mnogo je napredovala, a direktor kluba, Duško Bokšan je čak plakao kada je ona odlazila u Kan. Sada kada god igra sa reprezentacijom u Beogradu, on dođe po mene, pa zajedno idemo da je gledamo. 

Posle pobede nad Amerikom telefoni u stanu Radmile Belić nisu prestajali da zvone. Čestitali su svi od rodbine, prijatelja i poznanika, do Mileninih drugarica i nekadašnjih saigračica. O očekivanjima u finalnoj utakmici sa Kinom Radmila kaže:

Stručnjaci kažu da ne može na jednom takmičenju dva puta da se pobedi ista ekipa, a one su Kinu pobedile rezultatom 3:0. Sad šta će da bude, videćemo. Ja se nadam, pošto su one sada na vrhuncu, da će sve da urade da bi osvojile zlatnu medalju. Ja se nadam da će uspeti. Iskreno, i srebro je veliki uspeh kada vidite da veće zemlje od naše, poput Turske, Nemačke, Francuske i još neke države, nemaju svoje predstavnike na Olimpijskim igrama. 

milena_rasic_2.jpg

Slično mišljenje o finalu sa reprezentacijom Kine ima i direktor Ženskog odbojkaškog kluba ‚‚Dinamo", Duško Bokšan, jedan od ljudi koji je najzaslužniji za Milenin dolazak u ovaj klub, ali i za celokupan razvoj i napredak ženske odbojke u Pančevu. 

 

boskan.jpg

 

Više bih se radovao da smo dobili Holanđanke u finalu, pošto je teško pobediti dva puta jednog protivnika na istom takmičenju, što se pokazalo u našoj utakmici sa Amerikankama. Kina je jedna jaka reprezentacija i bez obzira na sve uvažavanje svih naših igračica i stručnog štaba, ja ipak strepim, istakao je Duško Bokšan.

Ženski odbojkaški klub ‚‚Dinamo" je pomno pratio igre Milene Rašić, kod koje su prepoznali kvalitet potreban za nastupe u pančevačkom superligašu. 

U vreme kada je došla u klub, Milena je bila predivna devojčica, videlo se da će izrasti u velikog sportistu, a pre svega u velikog čoveka, što i sve vreme provedeno u Pančevu i ‚‚Dinamu" dokazivala i dokazala. Moram da dodam i jedan detalj, kada je već bila članica seniorske reprezentacije i nastupala za‚‚Kan", višestrukog evropskog šampiona, u jednoj anketi u kojoj su se sve reprezentativke izjašnjavale koji im je omiljeni grad, ona je rekla Pančevo, dok su druge igračice navodile Tokijo, Las Vegas, Kan, London....

milena_rasic_3.jpg

Milena Rašić je danas jedna od najboljih srednjih blokerki sveta, izuzetno je cenjena u odbojkaškim krugovima i svojim kontinuiranim odličnim igrama, što za reprezentaciju, što za klubove u kojima je nastupala, dokazuje izuzetan kvalitet koji poseduje, a do njega je došla predanim i napornim radom. Potvrda njenog kvaliteta došla je i kroz brojne individualne nagrade namenjene najboljem blokeru. Sa reprezentacijom Srbije je osvajala medalje na gotovo svim takmičenjima, a danas im pridodati olimpijsku medalju. Zajedno sa svojim saigračicama, ima potrebnan kvalitet, znanje, samopouzdanje i hrabrost da osvoji najsjajnije odličje, a nepisana pravila sportih takmičenja su tu da bi se rušila, što naša odbojkaška reprezentacija verujemo ima način i srce da učini. 

Finalni meč između odbojkaških reprezentacija Kine i Srbije na programu je večeras, u 3 sata i 15 minuta

T. M. 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti