• Veslači pančevačkog „Tamiša“ vicešampioni Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izuzetno duga i uspešna veslačka sezona za veslače Veslačkog kluba Tamiš završena je učešćem na Prvenstvu Srbije za 2022. koje je održano na veslačkoj stazi Ade ciganlije 1 i 2. oktobra.

    Najbolji veslači Srbije borili su se u svim kategorijama od seniora do pionira za prestižnu titulu šampiona države. Na ovom veslačkom takmičenju Veslački klub „Tamiš“ nastupio je sa svojim najboljim veslačima koji su za sobom imali vrlo uspešnu sezonu i pregršt osvojenih medalja na internacionalnim regatama i Balkanskom šampionatu.

    Kadetski četverac skul u sastavu Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i štroker Pavle Milutinov vrlo sigurno i rutinski su izveslali kvalifikacione trke za ulazak u finale i borbu za medalje.Već stotinak metara posle starta izdvojile su se dve ekipe borbi za titulu šampiona. Četverci Tamiša i  Grafičara su naizmenično preuzimali vođstvo u trci na 2000 metara. U vrlo neizvesnom finišu trke ekipa Grafičara je prva prošla kroz cilj a momci iz Tamiša su postali vicešampioni Srbije.

    Prvu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije osvojili su Marko Jančikin i Petar Perić u kadetskom dubl u vrlo jakoj konkurenciji od 14 prijavljenih čamaca. U finalu posle izuzetne borbe za prva tri mesta naši momci postaju vicešampioni Srbije.

    Još jedna medalja osvojena je u najtežoj i najprestižnojoj veslačkoj disciplini u seniorskom skifu u kojoj su se za medalje borili skifisti sa već ostvarenim renomeom u reprezentaciji na velikim svetskim takmičenjima. Na megdan sa njima izašao je naš mladi senior Erik Bojan Rojtfur koji je svoju veslačku karijeru započeo u Švajcarskoj i bio četvrti na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Posle uspešno prebrođenih kvalifikacija u finalu počinje borba za medalje. Negde na polovini staze izdvajaju se tri čamca Dušan Slavnić iz Crvene zvezde, reprezentativac Srbije, Aleksandar Filipović iz Smedereva, četvrti na prošlom Evropskom prvenstvu i Bojan Rojtfur iz Tamiša. U vrlo žestokoj borbi do samog cilja medalje su podeljene po redosledu Crvena zvezda, Smederevo, Tamiš.

    Uspešan nastup Tamiša na Prvenstvu Srbije obezbedili su i finalisti Nikolina Gerstner četvrtim mestom u skifu za pionirke, seniorke Olja Borojev, Mina i Jovana Mihajlović petim mestom, Nemanja Badrljica, Lazar Kovačević, Marko Jančikin i Andrija Ranković četvrtim mestom u četvercu skul za juniore, Miloš Badrljica, Bojan Simić, Miloš Boškov i Nemanja Badrljica su u lakim dublovima za seniore osvojili četvrto i peto mesto. Ilija Karličić, Andrija Ranković, Mihajlo Atanackov i Ignjat Radovanović u četvercu za seniore peto mesto.

    Veterani su zlatnim medaljama začinili ovu sezonu. Boško Bjelajac šampion Sveta i Evrope dodao je i titulu šampiona Srbije, Milan Puzić i Jovan Opačić postali su šampioni nu dubl skulu za veterane.

    „Stogodišnjica Veslačkog kluba Tamiš bila je posebna motivacija za sve veslače Tamiša da daju svoj doprinos ovoj po rezultatima izozetno uspešnoj sezoni. Vicešampionske titule Balkana i Srbije naših kadeta, Svetske i Evropske šampionske titule naših veterana su ukrasile ovaj stogodišnji jubilej Kluba. Zahvaljujem našim mladim trenerima Ognjenu Matijeviću, Ignjatu Radovanoviću i Milošu Boškovu na izuzetnim rezultatima“ – prokomentarisao je ovogodišnju sezonu sportski direktor Kluba Nikola Krlović.

    Izuzetno duga i uspešna veslačka sezona za veslače Veslačkog kluba Tamiš završena je učešćem na Prvenstvu Srbije za 2022. koje je održano na veslačkoj stazi Ade ciganlije 1 i 2. oktobra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport