• Veslači Tamiša sjajni na Prvenstvu Srbije – Mihajlo i Petar šampioni

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Veslačka sezona, koja je kasno počela zbog poznatih okolnosti sa virusom završila se ovog vikenda 17 i 18. oktobra na jezeru Ade ciganlije u Beogradu finalnim takmičenjima na Prvenstvu Srbije za 2020. godinu.

    Najbolji veslači Srbije borili su se u svim kategorijama od seniora do pionira za prestižnu titulu šampiona države. Na ovom veslačkom takmičenju Veslački klub „Tamiš“ nastupio je sa svojim najboljim veslačima koji su za sobom imali vrlo uspešnu sezonu i mnoštvo osvojenih medalja.

    Junaci prvog takmičarskog dana bile su tri ekipe „Tamiša“ u dubl-skulu za pionire. U konkurenciji 11 dublova naši dublovi su u kvalifikacijama rutinski doveslali do finala gde se vodila velika borba za medalje. U finalu su, naši nepobedivi veslači ove sezone, Mihajlo Marković i Petar Perić sigurnim i dominantnim zaveslajem prošli kroz cilj prvi i postali šampioni Srbije za 2020. godinu. Druga ekipa dubl-skula u kojoj su veslali Pavle Milutinović i Ognjen Videnov prošavši kroz cilj drugi okitili su se vicešampionskom titulom. Nedostajalo je par stotinki pa da naš treći dubl-skul Jovan Stojiljković i Damjan Stojković osvoje bronzanu medalju, u tome ih je sprečila ekipa Crvene zvezde koja ih je u fotofinišu pretekla za par stotinki.

    Devojke Tamiša u četvercu-skul za pionirke: Marta Stančić, Teodora Dangubić, Anđela Zeng i Martina Gerstner su, u za njih najvažnijoj trci sezone, uspele da budu skoncentrisane i pribrane i da sigurnim zaveslajem preteknu svoje stalne rivalke iz Danubiusa i osvoje titulu vicešampiona Srbije.

    Mladi skifisti Marko Jančikin I Uroš Jelkić su takođe opravdali poverenje trenera i u kvalifikacijama osvojili parvo da se u finalnim trkama bore za medalje. Uspešniji je ovog puta bio Marko Jančikin koji je u fotofinišu osvojio bronzanu medalju. Uroš Jelkić prošao je kroz cilj peti.

    Drugog dana takmičenja nastupio je naš proslavljeni as i reprezentativac Srbije Miloš Stanojević koji je u skifu za lake veslače osvojio zlatnu medalju i trinaestu titulu šampiona države u svojoj dugogodišnjoj veslačkoj karijeri. Miloš je nastupio i u trci četveraca bez u kombinaciji sa veslačima Grafičara i pridodao “Tamišu” još jednu srebrnu medalju.

    “Imali smo vrlo uspešnu veslačku sezonu u kojoj su svoj talenat pokazali pioniri i pionirke “Tamiša” sa dominacijom u discipline dubl-skul kakva nije viđena dugo na veslačkim takmičenjima u Srbiji, Mihajlo i Petar su pokazali svoj vanserijski talenat i već su primećeni od strane saveznog selektora kao potencijalni reprezentativci.” Prokomentarisao je trener Ognjen Matijević nastup “Tamiša” posle završenih finala na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije.   

    Veslačka sezona, koja je kasno počela zbog poznatih okolnosti sa virusom završila se ovog vikenda 17 i 18. oktobra na jezeru Ade ciganlije u Beogradu finalnim takmičenjima na Prvenstvu Srbije za 2020. godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]