• VESLANJE: Evropska zlata za veterane Tamiša

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Veterani Veslačkog kluba Tamiš Boško Bjelajac, Milan puzić i Jovan Opačić učestvovali su na Evropskom prvenstvu za „masters“ veslače koje je održano na bledskom jezeru u Sloveniji od 17 do 19. ove godine.

    Naša malobrojna ekipa se izuzetno dobro pripremila za ovo takmičenje s obzirom da se vraćaju u Pančevo sa pet zlatnih medalja. Najuspešniji je biop Boško Bjelajac koji je potvrdio i odbranio prošlogodišnju titulu šampiona Evrope u skifu. Boško je u svojoj starosnoj kategoriji osvojio zlatnu medalju a onda zadnjeg dana takmičenja kada se veslalo superfinale najbržih skifista na ovogodišnjem prvenstvu izveslao trku za pamćenje i sa sopstvenim rekordom osvojio ponovo titulu šampiona Evrope. Veslajući u dubl skulu sa partnerom iz Slovenije Boško je pridodao još jedno zlato.

    Uspešnost pančevačkih veslača na ovom prvenstvu potvrdili su i Milan Puzić koji je u svojoj starosnoj kategoriji prvi prošao kroz cilj i osvojio zlatnu medalju. Drugog dana takmičenja Milan Puzić i Jovan Opačić izašli su na start u dubl skulu i bili dominantni i Veslačkom klubu Tamiš i sebi pridodali još jedno zlato.

    „Vrlo sam zadovoljan postignutim rezultatima ekipe veterana Tamiša na ovom Evropskom prvenstvu i sa nestrpljenjem očekujemo nastup na predstojećem Svetskom master prvenstvu u veslanju koje će se održati u Libornu u Francuskoj u septembru mesecu“ – prokomentarisao je šampion Evrope Boško Bjelajac.

     

     

     

    Veterani Veslačkog kluba Tamiš Boško Bjelajac, Milan puzić i Jovan Opačić učestvovali su na Evropskom prvenstvu za masters veslače koje je održano na bledskom jezeru u Sloveniji od 17 do 19. ove godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport