TK ‚‚Tamiš"
Prvenstvo Srbije u akvatlonu

Vida Medić, Anja Davidović, Marko Glišić i Bogdan Jelača prvaci Srbije u akvatlonu

Pančevo, Pon, 29/08/2016 - 01:03
Tanja Marin
Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije u akvatlonu u svim uzrasnim kategorijama, čiji je domaćin i organizator bio Plivački klub „Sremska Mitrovica". Takmičari pančevačkog Triatlon kluba „Tamiš" osvojili su ukupno 12 medalja, a titule prvaka ili prvakinja Srbije u svojim uzrasnim kategorijama osvojili su Vida Medić u elitnoj konkurenciji, Anja Davidović i Marko Glišić u konkurenciji nada i Bogdan Jelača u konkurenciji početnika (takmičara rođenih 2005. i 2006. godine). 

Najbolja srpska triatlonka, višestruka prvakinja Srbije u akvatlonu, duatlonu, olimpijskom, sprint i dugom triatlonu, Vida Medić očekivano je i ovog puta prošla prva kroz cilj trke namenjene elitnim takmičarima, veteranima i juniorima, koja se sastojala od 1000 metara plivanja i 5 kilometara trčanja. Titulu prvaka Srbije u elitnoj konkurenciji osvojio je Bojan Karanović iz novosadskog „Dynamic-a". U ovoj trci od pančevačkih takmičara medalje, i to srebrne, osvojili su i Rastko Radosavljević, u uzrasnoj kategoriji takmičara od 18 do 30 godina, i Dušan Lukić u konkurenciji od 41 do 50 godina.

Anja Davidović je ponovo osvojila zlatnu medalju u konkurenciji nada, tačnije takmičarki rođenih 2001. i 2002. godine, dok je u istoj konkurenciji kod dečaka titulu prvaka Srbije osvojio Marko Glišić. Trku nada činilo je 400 metara plivanja i 2 kilometara trčanja, a treću medalju za „Tamiš" u ovoj kategoriji osvojio je Vanja Isevski, koji je kroz cilj prošao treći. 

Trka mladih nada (2003/2004) u kojoj su takmičari na putu do cilja morali da preplivaju 200 metara, a zatim da pretrče deonicu dugu 1000 metara, završila se pobedom domaćih takmičara, Lane Gavrilović i Ognjena Ćulibrka, ali su pančevački mali triatlonci osvojili jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Ognjen Perišić je zauzeo drugo mesto, dok se stepenik niže na pobedničkom postolju popeo Marko Babić. 

Bogdan Jelača je osvajanjem titule prvaka Srbije u konkurenciji početnika dokazao da je gotovo nepobediv u kategoriji takmičara rođenih 2005. i 2006. godine. Odličnu konkurenciju je imao u svom klupskom drugu, Vojinu Davidoviću koji je osvojio srebrno odličje. U konkurenciji devojčica bronzanu medalju je osvojila Iva Božičković

Trka početnika i mlađih početnika (2007. godište i mlađi takmičari) bila je iste dužine, 50 metara plivanja i 500 metara trčanja. Najmlađi takmičar „Tamiša" na Prvenstvu Srbije u Sremskoj Mitrovici, Stefan Jelača zauzeo je treće mesto u konkurenciji mlaših početnika i u Pančevo poneo bronzanu medalju. 

Na Prvenstvu Srbije u akvatlonu u Sremskoj Mitrovici nastupilo je oko 100 takmičara iz gotovo svih srpskih klubova, a da trka ima međunarodni karakter postarali su se triatlonci iz Osjeka. 

Posle dva takmičenja u samo sedam dana na domaćoj sceni, sledi kratka pauza u nadmetanjima do 25. septembra, kada će sezona biti zavšena Kupom Srbije u sprint triatlonu, koje će biti održano na beogradskoj Adi Ciganliji.

T. M. 

 

 
MarketingNajnovije vesti