• Vida Medić vicešampionka Balkana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    PANČEVO, 14. jun – Triatlonka ‚‚‚Tamiša“, Vida Medić je ostvarila svoj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri zauzevši drugo mesto u trci seniorki na prvenstvu Balkana. Ovo je prva medalja za Srbiju, u ženskoj konkurenciji, na prvenstvima Balkana, još od 2001. godine, kada je Svetlana Blažević osvojila zlato.
     
    U subotu, 11. juna, u mestu Olimp pored Konstance u Ruminiji, održano je prvenstvo Balkana u triatlonu. U sastavu srpske reprezentacije našlo se četvoro članova TK ‚‚Tamiš“ i jedan trener. Boje naše zemlje branili su kadeti Vanja Isevski, Anja Davidović i Aleksija Kocić, seniorka Vida Medić i trener Kosta Mirković, kao selektor kadetske i juniorske reprezentacije.
     
    Najbolja srpska triatlonka, Vida Medić, osvajanjem titule vicešampionke Balkana ostvarila je jedna od najznačanijih uspeha u srpskom triatlonu. Ona je na ovaj način značajno popravila svoj rezultat na Balkanskim prvenstvima, nakon što je prošle godine, u zagrebačkom Sportsko-rekreativnom centru ‚‚Jarun“, zauzela 5. mesto. Vida je u Olimpu kroz cilj prošla kao druga, sa 14 sekundi zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Turkinju Ipek Otasun. Treba napomenuti da je reprezentativka Srbije tokom trkačkog segmenta morala da odsluži kaznu, pa je 10 sekundi stojala u kaznenom boksu. 
     
    I kadeti su ostvarili dobre rezultate, Anja Davidović je zauzela 8. mesto, a Aleksija Kocić 14. u konkurenciji devojčica, dok je kadet Vanja Isevski zauzeo 13. mesto. Svi oni su značajno porpavili plasman u odnosu na prošlogodišenje Prvenstvo Balkana. 

    Triatlonka Vida Medić je ostvarila svoj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri zauzevši drugo mesto u trci seniorki na prvenstvu Balkana. Ovo je prva medalja za Srbiju, u ženskoj konkurenciji, na prvenstvima. Balkana  još od 2001. godine, kada je Svetlana Blažević osvojila zlato.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport