• VIDEO Kako izgleda prvi pančevački autoslalom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas je na parkingu ispred ZF-a i prilaznim putevima Severne poslovne zone u Pančevu održava se prva trka autoslaloma u novoj takmičarskoj sezoni.

    Na prvom pančevačkom autoslalomu učestvovuju takmičari iz cele Srbije i Bosne i Hercegovine, a učesnici su podeljeni u tri grupe u zavisnosti od toga kako su automobili podešeni.

    Autoslalom je relativno mlada disciplina u Srbiji, ali takmičarama jako interesantna zato što je uvodna disciplina i omogućava im da kolima koja voze svakog dana učestvuju i na trci.

    Za start se prijavilo 72 takmičara, a po pravoj žezi održana su dva treninga i planirane su tri trke. Dok ovo pišemo takmičenja se privode kraju.

    – Prvi put radimo ovako nešto i velika nam je čast da organizujemo prvu trku u sezoni. Autoslalom je namenjen svima, kako početnicima, tako i iskusnijim vozačima. Imamo serijsku klasu gde vi možete doći sa automobilom kojim idete svakoga dana na posao i nastupiti u trci. Nisu vam potrebne nikakve prepravke, jednostavno dobra volja i dobićete veliku dozu adrenalina. Ovo je idelano mesto za nešto što ne treba da pokušavate na ulici, rekao je Aleksandar Isakov, predsednik AMSU „Fanatik“ iz Pančeva, koji je i organizovao ovu trku.

    Pančevo baš dugo nije imalo neku auto trku.

    – Od samog starta nam je ideja bila da dovedemo autoslalom  u Pančevo. Imamo podršku Sportskog saveza. Mislim da će posle ove trke ići sve lakše i da sledeće godine imamo i više vremena i da nemamo koronu, pa da sve podignemo i na viši nivo, objasnio je Isakov.

    Nadamo se i mi. Trka je bila zaista nesvakidašnji događaj u našem gradu. Odziv publike svakako nije onakav kakav smo očekivali. Da li zbog visoke temperature, udaljenosti staze od centra grada ili nečeg trećeg, tek trku je posmatralo par stotina ljudi. Šteta, jer se adrenalin filovan škripom guma osećao na svakom koraku. Uz hrabre momke u kacigama koji turiraju svoje mašine, mehaničare zavučene pod haube, razgovore o mehanici, sve do roštiljanja pod tendom na parkingu u pauzi treninga ova disciplina je zasigurno jedno veliko druženje među sportistima i publikom.

    Kako to izgleda pogledajte u našem video prilogu.

     

    Danas je na parkingu ispred ZF-a i prilaznim putevima Severne poslovne zone u Pančevu održava se prva trka autoslaloma u novoj takmičarskoj sezoni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]