• Više od 30 Pančevaca, Omoljčana i Kačarevaca u Splitu na finalu Sportskih igara mladih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Više od 30 članova broji delegacija iz Pančeva koja trenutno, sa još preko 1.000 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, boravi u Splitu na velikom međunarodnom finalu manifestacije Sportske igre mladih.

    Ova manifestacija koja slavi drugarstvo, fer-plej i zdrav život traje od 20. do 25. avgusta.

    Mlade rukometašice iz Kačareva, fudbaleri iz OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice i šahisti iz kluba „Aljehin” predstavljaju naš grad na najvećoj manifestaciji za decu i omladinu na ovim prostorima.

    Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu sve je spremno za veliku međunarodnu završnicu. Deca su u Split stigla u ponedeljak 20. avgusta, a takmičenja su zakazana za četvrtak i petak, 23. i 24. avgust. Do tada su na programu druženje, zabava i uživanje u novim poznanstvima i prelepim splitskim plažama i znamenitostima.

    Osnovci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije u četvrtak i petak će se takmičiti u deset sportskih disciplina: mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah. Srpska ekspedicija u Splitu broji preko 300 takmičara iz čak 38 gradova i opština.

    Kruna ovogodišnjeg finala očekuje se po završetku svih nadmetanja, u petak, 24. avgusta, od 19.30 sati, kada će se, povodom zatvaranja 22. Sportskih igara mladih, na Rivi održati zabavno – sportski spektakl uz veliki vatromet i uz prisustvo više od 1.000 učesnika, sponzora i prijatelja manifestacije, visokih hrvatskih zvaničnika, kao i stanovnika i posetilaca Splita i okoline.

    Takmičenje se u Hrvatskoj realizuje već 22 godine, u Bosni i Hercegovini osam, a u Srbiji manifestacija ove godine proslavlja svoj peti rođendan.

    Pančevci su plasman u poslednju etapu najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi, priznatu od Međunarodnog olimpijskog komiteta, izborili najpre na gradskim kvalifikacijama, 8. juna u Pančevu, gde ih je sa tribina podržao i gradonačelnik Saša Pavlov, a potom i na državnom finalu SIM Srbije, održanom od 23. do 29. jula, na terenima na Adi Ciganliji u Beogradu.

     

    Tom prilikom je u šahovskom nadmetanju mališana rođenih 2007. godine i mlađih Marko Forđarini osvojio najsjajnije odličje, dok se u ženskoj konkurenciji Anja Radmanović okitila srebrnom medaljom.

    Sa našim šahistima u Splitu su i rukometašice iz Kačareva: Aleksandra Šarac, Anastasija Grgovski, Nađa Vuković, Ivona Veličkovski, Ivana Dukić, Vladana Kuzmanović, Sofija Lazović, Sunčica Čučak, Katarina Kepčija i Anđela Božić na čelu sa Vanjom Vuković.

    Ove talentovane devojčice su tokom kvalifikacija nadvisile ekipe iz Mokrina i Zaječara, u polufinalu su bile bolje od beogradskog tima, a u finalu su savladale sastav iz Prijepolja.

    Dečaci iz OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice plasirali su se na SIM zahvaljujući osvojenim prvim mestima na Malim olimpijskim igrama u Novom Sadu i na Republičkom prvenstvu. Tim fudbalera koji predstavlja Pančevo u Hrvatskoj čine: Rade Marković, Dušan Perić, Mihajlo Tajdić, Lazar Milenković, Stefan Popović, Mihajlo Jokić, Nikola Savić, Jovan Nakarada, Lazar Đurić, Filip Čisar, Mateja Nedeljković i Tadija Stojić.

    Završni mečevi u rukometu i malom fudbalu igraju se u četvrtak, 23. avgusta, dok su dueli u šahu na pogramu u petak.

     

    Takmičenja se odigravaju na terenima širom Splita. Zanimljivo je da se mečevi malog fudbala, igre između dve vatre i rukometa igraju u čuvenoj hali „Gripe”, dobro poznatoj starijoj javnosti širom Balkana.

     

    Manifestacija Sportske igre mladih Srbije trajala je 97 dana, a na igrama i turnirima učestvovalo je 70.580 takmičara. Državno prvenstvo iznedrilo je 2.880 finalista, a podeljeno je čak 4.360 medalja i diploma. Zanimljivo je da je u aktivnostima SIM učestvovalo 1.650 sportskih stručnjaka i ostalih predstavnika službenog osoblja.

    Više od 30 članova broji delegacija iz Pančeva koja trenutno, sa još preko 1.000 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, boravi u Splitu na velikom međunarodnom finalu manifestacije Sportske igre mladih.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]