Foto: AK Panonija
Sport

Vladimir Mirkov osvojio dve srebrne medalje za AK Panoniju iz Pančeva

Izvor: 
013info Pon, 08/03/2021 - 10:08

U subotu, 6. marta, u Atletskoj dvorani na Banjici, održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Atletski klub Panoniju predstavljala su tri atlatičara, a osvojena je i jedna medalja.

U disciplini sportskog hodanja na 1000 m u konkurenciji mlađih pionirki, a ujedno i sa dve do tri godine starijim suparnicama, Valentina Mirkov je zauzela peto mesto i postavila novi lični rekord koji sada iznosi 5:52,76, dok je najmlađa Nina Štrkalj zauzela sedmo mesto rezultatom 6:47,18.

U istoj disciplini među dečacima Vladimir Mirkov je od početka trke bio u vodećoj grupi, a na kraju je osvojio srebrnu medalju rezultatom 5:46,51.

Već u nedelju, 7. marta, održano je Prvenstvo Srbije ovoga puta za starije pionire. Vladimir Mirkov je tada i na stazi dužine 2000 m pokazao da je jedan od najboljih mladih nada u sportskom hodanju pa je osvajanjem srebra još jednom za čitav minut pomerio lični rekord koji sada iznosi 12:06,48.

U trci dečaka na 300m Zandi Štrkalj je popravio lični rekord na 44:46 sekundi, dok je Isidora Pavlović u disciplinama 60m i skok u dalj započela sezonu plasmanom među prvih deset.

Ovim je Panonija do sada osvojila četiri medalje na Prvenstvima Srbije, a već narednog vikenda ih očekuje Zimski Kup u bacačkim disciplinama koji će se održati u Sremskoj MItrovici.
MarketingNajnovije vesti