KDT Dinamo u Nišu Foto: privatna arhiva
Sport

Žetva medalja takmičara pančevačkog Dinama na Gala kupu u powerliftingu

Izvor: 
013info Pon, 16/12/2019 - 18:44

Proteklog vikenda u Nišu održano je tradicionalni Gala kup u powerliftingu, a za Klub dizača tegova „Dinamo“ nastupalo je 6 takmičara.

U konkurenciji kadeta nastup su zabeležili Saška Mladenović i Marko Šulja. Saška je pobedila u kategoriji devojaka preko 84 kg, dok je Marko Šulja takođe pobedio u kategoriji do 120 kg. Nakon takmičenja Saška i Marko proglašeni su za apsolutno najjače kadete na takmičenju  u ženskoj odnosno muškoj konkurenciji.

U kategoriji devojaka do 72 kg ubedljivu pobedu odnela je Kristina Cvjetičanin koja je pored pobede u svojoj kategoriji proglašena za sveukupno najjaču takmičarku na Gala kupu.

U kategoriji devojaka do 84 kg nastupala je Barbara Totarvaj koja je debitovala na ovom takmičenju i osvojila srebrnu medalju.

Kod juniora u kategoriji do 105 kg nastupao je Novak Lukić koji je osvojio zlatnu medalju nakon čega je proglašen za najjačeg juniora na takmičenju.

Stefan Drpa  takmičio se u kategoriji seniora preko 120 kg gde je osvojio drugo mesto.

U ulozi glavnog sudije na takmičenju bio je predsednik kdt „Dinamo“ Filip Vlajić

Ovim takmičenjem završena je takmičarska sezona u 2019. Godini. Takmičarima KDT „Dinamo“ sledi pauza nakon koje počinju sa pripremama za prvenstvo Srbije koje se održava u aprilu mesecu.

 Na ovogodišnjem Gala kupu učestvovalo je tačno 100 takmičara iz gotovo svih klubova u Srbiji, zbog čega je takmičenje trajalo čiavih 17 sati ukupno.
MarketingNajnovije vesti