Uroš Dašić i Filip Vlajić Foto: privatna arhiva
Sport

Zlato i bronza za pančevačke dizače tegova na Prvenstvu Srbije

Pančevo, Pon, 14/10/2019 - 13:36
Ivana Vlajovic


Na Prvenstvu Srbije u olimpijskom dizanju tegova u kategoriji juniora, mlađih seniora i studenata takmičari pančevačkog „Dinama“ Uroš Dašić i Filip Vlajić osvojili su dve medalje u konkurenciji studenata.

Debitant u ovom sportu Uroš Dašić, student Visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu, ubedljivo je osvojio prvo mesto u kategoriji takmičara do 96 kilograma, dok je Filip Vlajić, student master studija na Fakultetu za sport u Beogradu, bio trećeplasirani u kategoriji takmičara do 81 kilograma.

Ovo Prvenstvo Srbije održano je u nedelju, 13. oktobra, u Hali sportova u Subotici u organizaciji Saveza Srbije za dizanje tegova i subotičkog Kluba dizača tegova „Spartak“, a pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Subotice.

Sledećeg vikenda planirana su još dva takmičenja. U subotu, 19. oktobra, održaće se Trofej Beograda u disciplini benč pres, a pančevački klub će tom prilikom predstavljati Kristina Cvjetićanin i Saška Mladenović. U prostorijama krosfit kluba „Gvožđar“ u nedelju, 20. oktobra, od 11 časova Saves Srbije za dizanje tegova i Klub dizača tegova „Dinamo“ organizovaće Prvenstvo Srbije za juniorke, mlađe seniorke i studentkinje, a ulaz za gledaoce će biti slobodan.
MarketingNajnovije vesti