Ak Dinamo Foto: privatna arhiva
Sport

Zlato i srebro za atletičare pančevačkog Dinama na Otvorenom prvenstvu Beograda

Izvor: 
013info Pon, 10/02/2020 - 08:59

Atletičari pančevačkog Dinama Marija Mrkela i Strahinja Stevšić, osvojili su medalje na Otvorenom prvenstvu Beograda za mlađe juniore koje je održano u nedelju, 9. februara.

Marija Mrkela je pobedila u trci na 400 metara istrčavši ovu deonicu za 59,30 sekundi. Njen trener Ljupčo Cvetkoski izuzetno je zadovoljan nastupom.

- Ona se nalazi u završnoj fazi priprema za predstojeća prvenstva Srbije. Trku je trčala iz punog treninga i to nam je odličan pokazatelj da je na pravom putu da odbrani titulu prvaka Srbije što nam je primarni cilj. Anastasija Mrkela je istrčala najbolju ovogodišnju trku na 400m 1.01,40 i kao sestra Marija trku je istrčala iz punog treninga. Uspešan nastup imala je i Anđela Kićović koja je trku na 400m završila pobedom u svojoj grupi rezultatom 1.09, rekao nam je Cvetkoski.

Drugu medalju za Dinamo, i to srebrnu, je osvojio Strahinja Stevšić u trci na 800m rezultatom 2.05,20 što je blizu njegovog ličnog rekorda. 

- Hrabro je trčao i u samom finišu je uzgubio zlatnu medalju. Strhinja je ulazno godište mlađih juniora ali se izuzetno dobro takmiči i sa starijim od sebe, rekao je Cvetkoski.

Aleksa Živanov je trenutno najbolji bacač koplja u Srbiji i kandidat za Prvenstvo Evrope u Italiji. Pošto nema dužinskih bacanja u dvorani Aleksa je nastupio  u dve discipline i u obe zauzeo četvrto mesto. Bacio je kuglu 13 metara a finalnu trku na 60m istrčao je za 7.50 . Ovi rezultati su odličan pokazatelj njegovih fizičkih predispozicija.

Andreja Božanić je zauzeo šesto mesto u trci na 1500m. Virusna infekcija sa kojom se borio poslednjih desetaktak dana je žestoko uticala na njegov rezultat.
MarketingNajnovije vesti