Pixabay
Sport

Zlato i srebro za Mikeca u Minhenu

Izvor: 
Dnevnik Sub, 28/01/2023 - 18:14Damir Mikec osvojio je zlatnu i srebrnu medalju, a Zorana Arunović srebrnu u medalju u gađanju vazdušnim pištoljem u prva dva dana na „H end N“ kup u Minhenu, koji je ove godine okupio takmičare iz 39 zemalja.

Mikecu je prvog dana u duelu za zlato rival bio Ruslan Lunev (Azerbejdžan), koji je sredinom finala napravio razliku od četiri poena i uspeo da održi prednost do kraja, iako se Mikec približavao i smanjivao zaostatak. Drugog dana Damir Mikec osvojio je zlato. Rival u meču za najsjajnije odličje mu je ponovo bio Azerbejdžanac Ruslan Lunev. Mikec se ovoga puta revanširao Lunevu.

Zorana Arunović je prvog dana u kvalifikacijama zauzela treće mesto, a u prvoj fazi finala bila druga. Tako se plasirala ušla u meč za zlato zajedno sa Olenom Kostevič (Ukrajina), koja je bila najpreciznija i u kvalifikacijama i u prvom delu finala. Duel najbolje srpske i ukrajinske takmičarke pištoljem je bio repriza meča za zlato na prošlogodišnjem Šampionatu Evrope u Hamaru. Ishod je ponovo bio isti. Kostevičeva je slavila trijumf, ovaj put sa 17:9.

Sem Mikeca i Arunovićeve prvog dana do finala u izuzetno jakoj konkurenciji došla je i Teodora Vukojević, koja je osvojila četvrto mesto vazdušnom puškom. U finalu Zorana Arunović je pištoljem osvojila četvrto, a Lazar Kovačević puškom šesto mesto.  
MarketingNajnovije vesti