Proglašeni najbolji atletičari Srbije u 2016. godini

Zorana Barjaktarović najuspešnija atletičarka u konkurenciji mlađih seniorki

Pančevo, Sub, 31/12/2016 - 14:05
Mirjana Marić


U ponedeljak 26.12.2016 godine Atletski savez Srbije proglasio je najbolje atletičare i atletičarke u protekloj godini. Svečanost je održana u Belexpocentru u Beogradu.

Kao najuspešnija atletičarka u konkurenciji mlađih seniorki proglašena je atletičarka atletskog kluba „Dinamo“ iz Pančeva Zorana Barjaktarović. Ovo priznanje Atletskog saveza Srbije došlo je kao kruna njenih postignutih rezultata u 2016.godini. Zorana je u protekloj godini osvojila zlatno odličije na seniorskom prvenstvu Srbije na 100 m dok je na 200 m bila drugoplasirana. Neophodno je pomenuti i to da je Zorana ove godine bila jedini predstavnik Srbije na mediteranskim igrama u Tunisu. Na velikom internacionalnom takmičenju „Serbia Open“ u Beogradu, Zorana je osvojila treće mesto u trci na 60 m gde je ujedno bila i najuspešniji naš predstavnik. Takođe, proglašena je za najuspešniju takmičarku na dva internacionalna mitinga „Mađar So“ u Senti i „Bar 2016“ na kojima je ubedljivo pobedila u trkama na 100 m. Zoranin lični rekord na 100 m sada iznosi 11,65 s što spada među najbolje rezultate u istoriji srpskog sprinta.

atletika3.jpg

 

Po kategorizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, Zorana Barjaktarović već dve godine za redom nosi priznanje sportiste nacionalnog razreda.

Nagradu najboljim atletičarima Srbije uručili su predsednik atletskog saveza Srbije g-din Veselin Jevrosimović i generalni sekretar ASS g-din Slobodan Branković

Svečanosti u Belexpocentru pored Zorane Barjaktarović, prisustvovali su novoizabrana predsednica atletskog kluba „Dinamo“ Sandra Božić, potpredsednik kluba Zoran Božanić kao i Zoranin trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

atletika2.jpg

atletika4.jpg

 
MarketingNajnovije vesti