• Advokat Dijane Hrkalović za svedoke predložio Nebojšu Stefanovića i Vladimira Rebića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pravni zastupnik bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, advokat Vladimir Đukanović danas je na suđenju Hrkalović, za svedoke predložio Nebojšu Stefanovića i Vladimira Rebića.

    Đukanović je, u Specijanom sudu, gde je nastavljeno suđenje Dijani Hrkalović i dvojici bivših policijiskih funkcioenra za svedoka predložio i višeg javnog tužioca Natašu Krivokapić, prenela je televizija N1.

    Advokat je rekao da „najviše mrzi političke i politikanske optužbe koje više liče na one iz vremena Informbiroa“ i ukazao da se „sve svodi na to da je neko nešto usmeno naredio…“.

    Naveo je i da je „čitav optužni predlog napisan na osnovu iskaza drugookrivljenog koji se čak i ne proverava“.

    „Nijedan svedok Dijanu Hrkalović nije pomenuo, a pominju se neki drugi ljudi koje ćemo mi pozvati za svedoke“, rekao je Djukanović.

    On je naglasio da se više spominje bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, te dodao da „mu se čini da ima više razloga da on bude na optuženičkoj klupi“.

    „On (Stefanović) je mnogo više puta pominjan, a nije čak ni svedok“, kazao je Đukanović koji je Stefanovića predložio da bude svedok na suđenju.

    On je rekao i da se iz optužnog predloga „saznaje da je ministar naredio da se ne dostave neki podaci“. Zapitao je i da li je on bio taj koji je naredio da se ne dostavlja izveštaj koji se odnosi na deo optužnice „za ubistvo na šinama“.

    Đukanović je, predlažući Rebića za svedoka, naglasio da je on taj izveštaj potpisao i da bi trebalo da objasni zašto se sa izveštajem kasnilo. Ukazao je i na to da „optužnica govori da je Dijana Hrkalović posredovala tako što je izdavala nezakonita naređenja“.

    „Ne može se i posredovati i narediti, ili je posredovala ili je naredila, a mi mislimo da nije nijedno ni drugo“, rekao je Đukanović.

    Dodao je da odbrana ne vidi njenu nameru, te ukazao da se „svuda proteže da je samo usmeno naredila“.

    „Tako možete da optužite 90 odsto MUP i pola države. Ne vidim njenu krivicu, ni nameru“, rekao je on.

    Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Dijanu Hrkalović za trgovinu uticajem u dva slučaja i predlaže da joj sud izrekne kaznu od pet godina zatvora dok se Dejan Milenković i Milorad Šušnjić terete za zloupotrebu službenog položaja.

    Za Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine zatvora. Hrkalović, Milenković i Šušnjić su na početku suđenja, 7. aprila negirali krivicu.

    Hrkalović se tereti da je naložila Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije i tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu.

    Belivuk je pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela. Hrkalović se tereti i da je sa Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini.

    Milenković se tereti da je naložio brisanje audio i video snimka razgovora direktora JP Srbija šume Igora Braunovuća i sada pokojnog Branka Stefanovića, oca ministra Nebojše Stefanovića, prenela je televizija N1.

     

    Pravni zastupnik bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, advokat Vladimir Đukanović danas je na suđenju Hrkalović, za svedoke predložio Nebojšu Stefanovića i Vladimira Rebića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija