Foto: pixabay
Srbija

Advokati u štrajku 1. oktobra

Pančevo, Pet, 28/09/2018 - 16:19
Vladimir Đoković


 

Advokati u Srbiji 1. oktobra neće raditi – odlučile su advokatske komore. To je izraz nezadovoljstva advokature “zbog izostanka vidljivih pomaka i konkretnih rezultata u rasvetljavanju krivičnih dela napada na advokate”.

- Ovim protestom skrećemo pažnju javnosti da tužilaštvo i policija koji su isključivo odgovorni za sprovođenje istrage i otkrivanje izvršilaca krivičnih dela već duži niz godina nemaju odgovarajući učinak i pokazuju veliku inertnost prilikom preduzimanja istražnih radnji kada je reč o krivičnim delima koja su izvršena prema advokatima u vršenju advokatske službe, navodi se u saopštenju Advokatske komore.

Advokatska komora Srbije posebno je nezadovoljna zbog postupaka Republičkog javnog tužilaštva “koje je zbog navodne zaštite interesa istrage ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića prekinulo komunikaciju sa predstavnicima AKS”.

- Advokatska komora Srbije ovakvo postupanje ocenjuje kao pokušaj prikrivanja izostanka rezultata i nepoštovanje postignutog dogovora da se advokatura redovno obaveštava o toku ove istrage, saopštila je komora.




Marketing



Najnovije vesti