Foto: www.beg.aero
Srbija

Aerodrom „Nikola Tesla" spreman za doček putnika

Izvor: 
Tanjug/RTV Pet, 15/05/2020 - 13:40Aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunosti spreman za doček putnika i avio-kompanija, u skladu sa najavama pojedinih avio-prevoznika o postepenoj obnovi putničkog saobraćaja tokom naredne nedelje.

Time će Aerodrom "Nikola Tesla", kako se navodi u saopštenju, doprineti ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta.

Ovo je veoma pozitivan i važan prvi korak ka oporavku ekonomije, turizma i trgovine od uticaja pandemije virusa Kovid, ističu iz beogradske vazdušne luke.

Sledeće nedelje, kako podsećaju, nacionalna avio-kompanija Er Srbija će obnoviti letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Viz Er letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija.

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi.

Ove procedure, koje između ostalog obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

Kako bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija Vansi Erports pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom "Čuvamo jedni druge" na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i Aerodrom Beograd redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece.

Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama.

Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Aerodrom "Nikola Tesla" će nastaviti da primenjuje sve mere prevencije, u skladu sa daljim definisanjem procedura i preporuka sa međunarodnim i domaćim propisima, kao i sa avio-kompanijama, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti