Igor Mirovic
Srbija

Agencija neće da istražuje Mirovića zbog službene "škode" u Lučanima na dan izbora

Izvor: 
021 Čet, 15/10/2020 - 19:32


Agencija za sprečavanje korupcije odlučila je da ne postoji osnov za pokretanje istrage o predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću, koji je priznao da se službena "škoda suberb" nalazila u Lučanima na dan lokalnih izbora sredinom decembra 2018. godine, a kako bi proverila da li "Đilas deli ogroman novac".

 

Agencija je odluku donela nakon godinu dana od prijave koju je podnela organizacija Crta, a koja je odluku organa objavila na svom tviter nalogu.
 
U svom obaveštenju, Agencija navodi da je ustanovljeno da pomenuto vozilo koristi Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine Vojvodine i visoki funkcioner Srpske napredne stranke. To vozilo je na osnovu putnog naloga bilo u Lučanima 15. i 16. decembra 2018. godine za "službene potrebe" Damira Zobenice, te je Agencija za sprečavanje korupcije ustanovila da nema osnova da se dalje goni Igor Mirović. 
 
Mirović je čak priznao da je naložio odlazak u Lučane, što je Crta nazvala priznanjem krivičnog dela.
 
Agencija je navela da vozilo nije u svojini AP Vojvodine, te da ga koristi potpredsednik pokrajinske Skupštine Damir Zobenica. Kako dodaju, vozilo je 15. i 16. decembra 2018. godine korišćeno za službene potrebe Zobenice.
 
Ceo tekst Gorice Nikolin pročitajte ovde.
 MarketingNajnovije vesti