Koronavirus Foto: pixnio
Srbija

Ako se pojavi korona virus u Srbiji za karantin bi mogli da posluže i vojni objekti

Izvor: 
Beta Uto, 25/02/2020 - 09:02Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar izjavio je da bi i vojni objekti mogli da budu upotrebljeni za karantin ukoliko korona virus dođe do Srbije.

On je u izjavi za današnji Kurir poručio građanima da ne paniče, navodeći da se preduzima sve što treba u dogovoru sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO).

„Sve i da se pojavi koronovirus u Srbiji neće biti smak sveta jer smo spremni da reagujemo. Razgovarao sam sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom – bolnice i kasarne, kao i neki privatni objekti biće obezbedjeni za eventualni smeštaj zaraženiih za koronovirus“, rekao je ministar zdravlja.

Lončar je naveo da je najvažnije da gradjani poštuju uputstva nadležnih, da ne paniče i da znaju da „radimo sve što treba u dogovoru sa SZO“.

Kako je rekao, uvedeno je novo pravilo – na svim graničnim prelazima, počev od Batrovaca i ostalih, meri se i temperatura „beskontaktnim toplomerima svih koji ulaze u Srbiju“.

Prema njegovim rečima, „sada se već posebno obraća pažnja ne samo na putnike iz Kine nego i iz Italije„.

„Osim što preporučujemo našim gradjanima da ne idu na sever Italije i ugrožena područja, neka obrate pažnju i da ne budu u kontaktu s ljudima koji dolaze iz tih područja“, rekao je Lončar.

 MarketingNajnovije vesti