Jelka Foto: printscreen
Srbija

Aktivisti doneli jelku okićenu smećem ispred Skupštine Beograda (VIDEO)

Izvor: 
FoNet Pon, 21/12/2020 - 21:42


Aktivisti pokreta "Jedan od pet miliona", Inicijative "Odbranimo Košutnjak", "Pozdrav sa Košutnjaka", Nove stranke i Zelene stranke danas su ispred Skupštine Beograda doneli "jelku" okićenu smećem.

Oni su doneli konstrukciju u obliku jelke koja je bila "okićena" plastičnim flašama, kesama, limenkama i drugim smećem, a pored jelke zameniku gradonačelnika Beograda ostavljeni su i crni džakovi sa smećem, jer, prema rečima aktivista, on u to pokušava da pretvori Beograd, kao i jedna kocka iz Ulice cara Dušana koja se duži period rekonstruiše.
 
Aktivistkinja pokreta "Jedan od pet miliona" Sofija Nedeljković istakla je da je jelka okićena realnim problemima građana, a na jelku su okačeni papiri na kojima se ukazuje šta su problemi - Makiš, Čukarički rukavac, zagađenje vazduha, seča Košutnjaka.
 
"Košutnjak, Kalemegdan, Makiš, država koja umesto da kažnjava štiti zagađivače, gradnja spalionice u Vinči, nepostojanje kanalizacije, Čukarički rukavac... Sve to su stvarni problemi građana. Beograd je među najzagađenijim gradovima u svetu", rekla je Sofija Nedeljković.
 MarketingNajnovije vesti