• Alkohol, droga i volan ne idu zajedno, posebno kad voze mladi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pripadnici saobraćajne policije proteklog vikenda su u Beogradu isključili iz saobraćaja dva mlada vozača početnika, mlađa od 25 godina, koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

    Policija je za vikend, oko tri sata posle ponoći, u Ulici Milutina Milankovića zaustavila automobil marke „opel“ kojim je upravljala devetnaestogodišnjakinja, koja je prethodno dvaput prošla na crveno.

    Alko-testom je utvrđeno da je imala 1,24 promila alkohola u krvi.

    „Alkohol i volan ne idu zajedno, mnogo je jeftinije uzeti taksi, prenoćiti negde, mnogo je jeftinije od novčanih kazni za alkohol, a da ne pričamo o tome da ćete ako skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola platiti svu šetetu koja nastane, a ona se meri milionima dinara“, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

    Iste večeri, oko 23.25, u Ulici Milke Lukić policajci su zaustavili automobil kojim je, kako je utvrđeno testom na drogu, pod dejstvom kanabisa i kokaina upravljao dvadesetjednogodišnjak.

    „Kad je reč o licima koja voze pod dejstvom alkohola, oni su od početka godine izazvali 2.000 saobraćanih nesreća u kojima je poginulo 47 lica, a 1.400 povređeno. Ono što je strašno to je da je skoro 500 lica imalo preko dva promila alkohola u krvi što prestavlja nasilničku vožnju“, kaže Aleksandar Radenković iz MUP-a Srbije.

    Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

    Mole se roditelji da dobro procene kome daju ključeve od kola i ko sve može da vozi njihovu decu, jer se jedino tako, kažu u MUP-u, može smanjiti broj udesa u kojima ginu mladi.

     

    Pripadnici saobraćajne policije proteklog vikenda su u Beogradu isključili iz saobraćaja dva mlada vozača početnika, mlađa od 25 godina, koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]