Policija Ilustracija
Srbija

Alkohol, droga i volan ne idu zajedno, posebno kad voze mladi

Izvor: 
RTS Sub, 30/10/2021 - 14:27Pripadnici saobraćajne policije proteklog vikenda su u Beogradu isključili iz saobraćaja dva mlada vozača početnika, mlađa od 25 godina, koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Policija je za vikend, oko tri sata posle ponoći, u Ulici Milutina Milankovića zaustavila automobil marke "opel" kojim je upravljala devetnaestogodišnjakinja, koja je prethodno dvaput prošla na crveno.

Alko-testom je utvrđeno da je imala 1,24 promila alkohola u krvi.

"Alkohol i volan ne idu zajedno, mnogo je jeftinije uzeti taksi, prenoćiti negde, mnogo je jeftinije od novčanih kazni za alkohol, a da ne pričamo o tome da ćete ako skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola platiti svu šetetu koja nastane, a ona se meri milionima dinara", kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Iste večeri, oko 23.25, u Ulici Milke Lukić policajci su zaustavili automobil kojim je, kako je utvrđeno testom na drogu, pod dejstvom kanabisa i kokaina upravljao dvadesetjednogodišnjak.

"Kad je reč o licima koja voze pod dejstvom alkohola, oni su od početka godine izazvali 2.000 saobraćanih nesreća u kojima je poginulo 47 lica, a 1.400 povređeno. Ono što je strašno to je da je skoro 500 lica imalo preko dva promila alkohola u krvi što prestavlja nasilničku vožnju", kaže Aleksandar Radenković iz MUP-a Srbije.

Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Mole se roditelji da dobro procene kome daju ključeve od kola i ko sve može da vozi njihovu decu, jer se jedino tako, kažu u MUP-u, može smanjiti broj udesa u kojima ginu mladi.

 
MarketingNajnovije vesti