• Ambasadori SAD i EU pozdravili glasanje Srbije u UN

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ambasadori SAD, EU i više zemalja članica EU u Srbiji pozdravili su odluku Srbije da podrži danas usvojenu rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se osuđuje ruska vojna intervencija u Ukrajini.

     

    Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre pozdravio je na Tviteru pridruživanje Srbije članicama UN u izražavanju solidarnosti sa Ukrajinom koja je žrtva vojne agresije.
     
    Iz Ambasade SAD u Srbiji je poručeno da im je drago što je Srbija dala podršku Ukrajini u UN, gde je „141 država podržala ovo istorijsko glasanje i osudila agresiju Rusije protiv jedne demokratske zemlje“.
    „Svi smo uz Ukrajinu #StandWithUkraine“, navodi se u objavi na Tviter nalogu američke ambasade u Srbiji.
     
    Izrazito je dobro došla odluka Srbije da se pridruži više od 140 zemalja i pokaže solidarnost sa Ukrajinom danas u UN„, poručila je na Tviteru ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.
     
    Iz francuske ambasade u Srbiji takođe su pozdravili odluku Srbije.
     
    „Francuska pozdravlja odluku Srbije da se pridruži 141. državi članici UN koje su izrazile solidarnost sa Ukrajinom, žrtvom vojne agresije kojom je prekršen član 2, st. 4 Povelje UN“, navedeno je na Tviter nalogu francuske ambasade.
     
    Ambasada Italije u Srbiji je na svom Tviter nalogu saopštila da „pozdravlja odluku Srbije da zajedno sa 141. članoom Ujedinjenih nacija iskaže solidarnost sa Ukrajinom, žrtvom vojne agresije“.
     
    Generalna skupština UN danas je usvojila rezoluciju kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i poziva Moskva da odmah povuče snage iz Ukrajine.
     
    Za rezoluciju je glasala 141 od 193 članice Generalne skupštine.
     
    Ukrajinski ambasador: Hvala srpskom narodu
     
    Odlazeći ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič oglasio se večeras, nakon što je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija Srbija bila među zemljama koje su glasale za rezoluciju.
     
    „Ogromno hvala srpskom narodu na čvrstoj podršci ukrajinskom narodu. Zahvaljujem predsedniku Vučiću što je Srbija na strani istine i pravde“, naveo je Aleksandrovič na Fejsbuku.
     
    On je, uz komentar, okačio i listu zemalja koje su osudile rusku vojnu operaciju u Ukrajini.
     

    Ambasadori SAD, EU i više zemalja članica EU u Srbiji pozdravili su odluku Srbije da podrži danas usvojenu rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se osuđuje ruska vojna intervencija u Ukrajini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]