Srbija

AMSS: Pre podne na severu mokri kolovozi i smanjena vidljivost, popodne u celoj Srbiji

Izvor: 
AMSS Uto, 04/02/2020 - 09:35

Na severu Srbije će pre podne zbog kiše kolovozi biti mokri, a vidljivost smanjena, dok će se popodne večeri proširiti i na ostale krajeve Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema najvama meteorologa, povremeno jak severozapadni vetar može strvarati manje snežne naose na putevima u planinskim predelima gde se očekuju i snežne padavine koje će doneti prave zimske uslove vožnje, upozorava AMSS.

Nema neprohodnih puteva, a na naplatnim rampama i graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja. Kamioni na Batrovcima i na Horgošu na izlazu čekaju sat vremena, a na Kelebiji, na izlazu, oko dva sata. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

U Srbiji se danas očekuje nagla promena vremena i jako zahladjenje praćeno olujnim severozapadnim vetrom i kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ navodi da će u brdsko-planinskim predelima početi da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimično očekuje i u nižim predelima.

Najniža temperatura biće od četiri do 11, a najviša od 10 do 20 stepeni. Posle podne i uveče temperatura će biti u naglom i osetnom padu.

U Beogradu će pre podne biti oblačno, suvo i toplo sa umerenim južnim vetrom, dok će posle podne biti nagla promena vremena i jako zahladjenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom. U toku noći izmedju utorka i srede očekuju se kiša i sneg.

Najniža temperatura biće oko 10, a najviša oko 17 stepeni.

 MarketingNajnovije vesti