• Ana Brnabić danas ide na Kosovo, prvi put otkako je premijerka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi danas u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

     

    To je njena prva poseta južnoj pokrajini od 2017. godine, kada je prvi put izabrana za premijerku. Brnabić će tokom posete obići Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.
     
    Zajedno sa premijerkom u poseti su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.
     
    Brnabić će u Kosovskoj Mitrovici obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju, posle čega je predviđena poseta manastiru Banjska, u opštini Zvečan.
     
    Posle toga, u opštini Leposavić, predsednica Vlade će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
     
    Premijerka će posetu Kosovu i Metohiji završiti u opštini Leposavić, gde će obići porodično poljoprivredno gazdinstvo.
     
    Poseta premijerke Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama, saopštila je ranije Vlada Srbije. Kako se navodi, poseta ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.
     
    Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća poseta Brnabić KiM za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih.
     
    Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da poseta premijerke Kosovu i Metohiji šalje jasnu poruku da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ali i opstanak i ostanak na ovim prostorima.
     
    Rakić je za RTS rekao da dolazak Brnabić na Kosovo i Metohiju znači mnogo svim Srbima na tim prostorima, a potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je da nema boljeg trenutka za posetu premijerke Kosovu i Metohiji.
     
     

    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi danas u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]