Foto: pixabay
Srbija

APR objavio javne podatke o subjektima u zdravstvu

Izvor: 
Tanjug Uto, 20/04/2021 - 18:08

Agencija za privredne registre (APR) objavila je na svom sajtu Jedinstvenu evidenciju subjekata u zdravstvu, koja omogućuje pretraživanje javnih registrovanih podataka o zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi na teritoriji Srbije.

Putem ovog pretraživača omogućen je jedinstveni pristup podacima o privatnoj praksi i preduzetnicima upisanim u Registru privrednih subjekata, kao i o zdravstvenim ustanovama koje obavljaju zdravstvenu delatnost na teritoriji Srbije, a registrovane su u Registru zdravstvenih ustanova, koji vodi APR.

Na osnovu kriterijuma koji se odnose na šifru delatnosti iz oblasti zdravstva i teritoriju (opštinu), putem pretraživača se dobija lista privatne prakse i zdravstvenih ustanova koje obavljaju zadatu zdravstvenu delatnost na izabranoj teritoriji (opštini), uz mogućnost pregleda detalja o svakom subjektu pojedinačno, navodi u saopštenju APR.

Jedinstvenoj evidenciji subjekata u zdravstvu može se pristupiti preko internet adresi Agencije za privredne registre www.apr.gov.rs, na stranici Registri- Zdravstvene ustanove- Pretraživanje podataka.

 


MarketingNajnovije vesti