Foto: Arhiva 013info
Srbija

AUDIO: Policajac novinarki Južnih vesti rekao da "zna da postupa nezakonito, ali da mora"

Izvor: 
Juzne vesti Sub, 11/12/2021 - 21:42Dvojica muškaraca, u pokušaju legitimisanja novinarke Južnih vesti i jedne devojke nakon blokade u Nišu, poručili su da je ono što rade nezakonito i da je 90 odsto policije protiv takvog postupanja.

Novinarki Južnih vesti Tamari Todorović nakon protesta u Nišu, dok se vraćala kući, najpre je prišla devojka koja je primetila da je neko prati, zatim i dvojica muškaraca koji su se predstavili kao policajci.

U razgovoru koji je snimila, policajac od njih traži da slikaju legitimacije, ali i govori o tome da je svestan da postupa protivzakonito i da se 90 odsto njegovih kolega buni, prenose danas Južne vesti.

 
Dvojica muškaraca koja su im prišli nakon protesta predstavili su se kao policajci i tražili da fotografišu njihove lične karte. Devojka (ime poznato redakciji Južnih vesti) dala je svoju ličnu kartu, a novinarka Južnih vesti pitala je zašto to rade.
 
Policajac je odgovorio: "Veruj mi, ovo što radimo sve je i protivzakonito, ja prvi .. i svi, ne ja, 90 odsto nas se pobunilo da ide, ali šta ćeš kad moraš", naveo je on.
 
Na konstataciju novinarke da policija ne može da presreće ljude na ulici i fotografiše njihove lične karte samo tako, policajac je rekao da "to zna, ali da je to legitimisanje".
 
Policajac je novinarki rekao da njoj, pošto se predstavila kao novinarka možda i neće, ali da će mlađoj Nišlijki verovatno stići prekršajna prijava - i to za kretanje na kolovozu.
 
Na pitanje novinarke da li su videli devojku kako prelazi preko kolovoza, policajac je rekao: "Nismo mi, ima ko snima".
 
Južne vesti poručuju da će preduzeti sve radnje da zaštite svoju novinarku Tamaru Todorović.
 
 MarketingNajnovije vesti