Antena za mobilnu telefoniju Foto: pixabay
Srbija

Aukcija za 5G do kraja godine?

Izvor: 
FoNet Čet, 15/04/2021 - 17:07

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas, u razgovaru sa direktorom kompanije A1 Telekom Austrija grupe Alehandrom Platerom da postoji mogućnost da se do kraja godine sprovede aukcija za 5G mrežu.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su sagovornici razgovarali o projektu izgradnje širokopojasne infrastrukture u seoskim područjima, u koji su uključeni i operatori putem javnih poziva.

Matić je rekla da će realizacijom prve faze projekta biti obezbeđen ultrabrzi širokopojasni pristup za oko 500 naselja, odnosno za oko 80.000 seoskih domaćinstava, za koja nije postojao komercijalni interes operatora za ulaganje u mrežu.

Ona je izrazila očekivanje da će radovi na mreži početi posle potpisivanja svih ugovora i pripreme projektno-tehničke dokumentacije, u septembru ove godine, sa rokom završetka od godinu dana.

Plater se saglasio da su digitalizacija i tehnološki razvoj od ključnog značaja, posebno razvoj infrastrukture u seoskim područjima, uključujući investicije u mrežu za koje postoji interesovanje njegove kompanije.

On je čestitao Vladi Srbije na uspešnom sprovođenju imunizacije protiv koronavirusa.

 
MarketingNajnovije vesti