• Bez vakcine i testa: Državljani Srbije mogu bezuslovno da putuju u šest zemalja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kako se kovid mere ublažavaju širom sveta, tako se i uslovi ulaska olakšavaju. Lista zemalja u koje možemo da putujemo bez ikakvih ograničenja se proširila.

    Mesecima unazad jedine dve zemlje u koje su srpski turisti mogli da uđu bez ikakvih uslova su bile Bosna i Hercegovina i Mađarska.

    BiH i dalje možemo da uđemo bez vize, sa ličnom kartom ili putnom ispravom i možemo da boravimo u zemlji 90 dana od dana ulaska.

    S druge strane,u Mađarsku možemo da uđemo uz pasoš koji je izdat u poslednjih 10 godina,a koji važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja teritorije EU.

    Nakon ove dve zemlje, sredinom februara Slovenija je ukinula sva ograničenja tako da srpski putnici mogu da uđu u zemlju sa pasošem koji važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorija ove zemlje.

    Sredinom marta, Crna Gora je ukinula kovid potvrde, tako da je sada za ulazak u ovu zemlju potrebna samo lična karta ili pasoš.

    Među poslednjim zemljama koje su ukinule ograničenja za srpske turiste nalaze se Poljska i Rumunija.

    Kako piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na kojem u svakom trenutku možete da proverite pod kojim uslovima možete da putujete u bilo koju zemlju, Poljska je ukunula epidemiološke mere, pa državljani Srbije mogu da uđu i borave ili tranzitiraju preko teritorije Republike Poljske bez ograničenja.

    Isto tako, na sajtu se ističe da za ulazak u Rumuniju, nije potreban digitalni sertifikat o vakcinaciji protiv koronavirusa, ni PCR test, kao ni potvrda o preležanoj bolesti. Takođe, ranije obavezan PLF obrazac više nije potreban.

    Kako je najavljejno pre nekoliko dana, očekuje se uskoro odluka o ulasku Srba u Tursku samo sa ličnom kartom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Najboljim istraživačama povećanje plata za 30 odsto

    Na osnovu podataka portala eNauka i međunarodno priznatih naučnih rezultata, nedavno je objavljena lista na kojoj su naši najbolji istraživači. Zbog svojih izvanrednih dostignuća, njih 10 odsto […]

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]