• Božidar Zečević novi član Saveta REM-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skupština Srbije izabrala je večeras Božidara Zečevića za novog člana Saveta REM-a.

    Predsednica Odbora za kulturu i informisanje Sandra Božić rekla je u raspravi da će Savet REM-a, koji ima devet članova, posle današnjeg izbora jednog člana, raditi u punom sastavu i pre svega nezavisno odlučivati o svom delokrugu rada.

    Ona je podsetila da je jedan od osnovnih zadataka REM-a da unapređuje kvalitet i raznovrsnost usluga elektronskih medija, da zaštiti razvoj slobode mišljenja i izražavanja u cilju zaštite interesa javnosti u ovoj oblasti kao i zaštite korisnika usluga elektronskih medija.

    Božić je rekla da su u decembru prošle godine izabarna tri člana Saveta REM-a.

    Prema njenim rečima, na sednici Odbora za kulturu i informisanje obavljeni su razgovori sa kandidatima, navodeći da i Stanko Crnobrnja i Božidar Zečević koji predlog udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora imaju iskustva u radu i da su u pitanju nijanse ko je bolji predlog od njih dvojice.

    Božidar Zečević (73) je filmolog, dramaturg, reditelj, istoričar filma, osnivač časopisa Filmolog, bivši direktor Jugoslovenske kinoteke, član Evropske filmske akademije. Član je Predsedništva Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije i predsednik njenog Odbora za filmologiju i istoriju filma.

    Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine 25. maja je, posle smrti kompozitora Zorana Simjanovića, doneo odluku da pokrene postupak izbora novog kandidata iz redova filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora.

     

    Skupština Srbije izabrala je večeras Božidara Zečevića za novog člana Saveta REM-a.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija