Foto: Twitter
Srbija

Brnabić: Partijska knjižica nije potrebna za zaposlenje

Izvor: 
Tanjug Pet, 28/12/2018 - 16:50

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da partijska knjižica nije potrebna za zaposlenje.

Na pitanje kako će da objasni mladima koji žele da se vrate u Srbiju da članstvo u stranci nije preduslov za posao, Brnabić je, u pauzi skupa kojem prisustvuje 200 mladih talenata, rekla da je, ako žele da rade u privredi, situacija takva da privrednici i velike kompanije koje posluju u našoj zemlji traže kvalitetne kadrove sa kvalitetnim znanjem.
 
Kada je reč o državnoj upravi, uvodi se, kaže, e-uprava koja će omogućiti da sve bude transparentno.
 
- Na sopstvenom primeru i primeru mog kabineta mogu da pokažem da nije važna partijska knjižica. Prosek godina u mom kabinetu je 35 godina. Nikada ih nisam birala po tome i niko mi nikada iz SNS ili vladajuće koalicije nije uslovio koga treba da imam u mom kabinetu, da li treba da budu članovi stranke ili ne, samo su me uslovljavali rezultatima pošto su mi dali podršku u skupštini - rekla je Brnabić.
 
Kako kaže, jedino je važno da se radi dobro i pošteno.
 
- Da li ste u stranci ili niste ne treba da predstavlja razliku ni prepreku. Mene to ne zanima. Zanima me da svi zajedno radimo najbolje što možemo. Tu smo da napravimo nešto svaki dan za građane Srbije - rekla je predsednica vlade.MarketingNajnovije vesti