• Brnabić poručila: „Lokalni čelnici lice države, svaki dan da pričaju sa građanima“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednca Vlade Ana Brnabić poručila je čelnicima lokalnih samouprava da su oni lice države prema građanima i da zato svaki dan treba da pričaju sa njima i javljaju im se na telefon.

    Građani prvo vide vas, a tek onda i nekada nas. Nije sve u novcu, svaki dan možete da uradite nešto za građane, popričajte makar sa njima. Samo razmišljajte o tome da svaki dan radite u interesu svojih građana, istakla je Brnabić na otvaranju prvog programa obuke za gradonačelnike i predsednike opština na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

    Ona je rekla da je cilj obuke da predsednici opština nauče kako da najbolje pomognu građanima, da im život svakog dana bude sve bolji, kao i da podrže privredu.

    Naša obaveza je da učimo svaki dan, da bismo bili na usluzi građanima i privredi, objasnila je Brnabić.

    Ona je pohvalila formiranje Nacionalne akademije za javnu upravu, koja će obučavati gradonačelnike i predsednike opština, a ovo je prva generacija polaznika.

    U Srbiji pre ove akademije nije postojala nijedna institucija koja se bavila kontinuiranom obukom službenika na lokalu. Mi smo vas prepustili međunarodnim organizacijama koje su vas obučavale za one prioritete koje su one imale. I to je bilo fantastično, naglasila je Brnabić.

    Obradović: Zajednički zadatak da državu učinimo efikasnijom

    Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je kako je uverena da novoizabarni gradonačelnici i predsednici opština imaju „snažnu i nepokolebljivu volju, kao i spremnost da svoje gradove i opštine vode putem napretka“, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

    „Vlada Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave su vaša podrška i partner u svim predstojećim reformama i stvaranju profesionalne, moderne i efikasne javne uprave, jer je naš zajednički zadatak da državu učinimo efikasnijom“, poručila je Obradović na otvaranju Master Class za gradonačelnike i predsednike opština, koji organizuje Nacionalna akademija za javnu upravu“, navedeno je u saopštenju.

    Ministarka Obradović je je navela da je Nacionalna akademija za javnu upravu „prvo mesto gde će se novi gradonačelnici i predsednici opština upoznati sa poslom koji treba da obavljaju i za koji su ih građani birali i tako steći veštine koje će im omogućiti da naprave razliku u tome kakve će usluge pružati građanima i privredi“.

     

     

    Predsednca Vlade Ana Brnabić poručila je čelnicima lokalnih samouprava da su oni lice države prema građanima i da zato svaki dan treba da pričaju sa njima i javljaju im se na telefon.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]