• Brnabić: Srbija među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu; Povratak u škole verovatno od prvog septembra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu.

    „Vakcina će biti u Srbiji tek kada bude potpuno bezbedna“, rekla je.

    Smatra da nove brojke ohrabruju.

    „Ohrabruje brojka hospitalizovanih, jer imamo 11 uzastopnih dana kada taj broj opada. Takođe, nekoliko dana u nizu imamo kada je više otpuštenih nego hospitalizovanih. Potrebno je neko vreme da se vide rezultati, brojka od 255 novozaraženih je i dalje visoka“, navela je premijerka.

    Što se tiče početka škole, kaže da sve ide ka tome da ona počne sa radom od prvog septembra.

    „Ministarstvo prosvete već neko vreme radi na stručnom uputstvu. Postoje još neka otvorena pitanja. Sutra imamo još jedan finalni sastanak, nakon toga u utorak imamo zakazan sastanak Kriznog štaba. Posle toga očekujem više informacija. Najbliži smo tome da od prvog septembra, posebno mlađi đaci od prvog do petog razreda, krenu da pohađaju nastavu u školama“, izjavila je.

    U vezi sa izborom novog premijera kaže da ne zna da li će ponovo dobiti mandat za mesto premijerke Srbije, kao i da postoji nekoliko kandidata u okviru SNS koji su sposobni da obavljaju tu funkciju i koje bi podržala.

    Ona je ocenila odnose Srbije i Hrvatske kao „izuzetno kompleksne i teške“, dodavši da Srbija uvek šalje isključivo poruku mira.

    „Izuzetno kompleksni, još uvek izuzetno teški. Mi uvek šaljemo poruku mira i prijateljstva. Želimo pomirenje, želimo mir, ne tražimo od vas da priznate zločine i genocid u Jasenovcu. Želimo da nas ostavite da tugujemo na miru“, poručila je Brnabićeva

    Kaže da joj je teško da osudi čin Borisa Miloševića, koji je otišao na obeležavanje „Oluje“, ali da ga ne podržava i da ne razume taj potez.

     

    Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija biti među 20 zemalja koje će prve dobiti vakcinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]